El PP de Palma també vol canviar el nom de la ciutat

  • Cort ha aprovat avui amb el vot favorable només del PP d'utilitzar la nomenclatura espanyola: 'Palma de Mallorca' · L'etiqueta #ésPalma es dispara al Twitter

VilaWeb
Redacció
16.11.2011 - 18:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP de les Illes s’ha entestat a canviar els noms de les ciutats. Primer fou el PP de Maó, que fa setmanes va endegar una campanya per canviar el nom per ‘Mahón’. I ara el PP de Palma vol forçar el canvi de nom de la ciutat per ‘Palma de Mallorca’, una nomenclatura que espanyola imposada que la ciutat tingué del segle segle XIX fins al 1998. Aleshores la ciutat recuperà finalment el nom històric, ‘Palma’.

En aquest article, el lingüista Gabriel Bibiloni exposa els motius científics pels quals la denominació correcte és Palma.

La iniciativa, del PP, té l’oposició de la resta de partits al ple municipal. Però el PP té majoria absoluta tant a Cort com al Parlament i, per tant, el canvi de nom s’acabarà aprovant.

El portaveu de l’equip de govern de Cort, Julio Martínez, ha justificat el canvi argüint que l’anterior canvi de nom, l’any 1998, es féu de manera irregular, perquè s’aprovà al Parlament i no a Cort. ‘El govern d’Aina Calvo hauria d’haver duit això al Tribunal Constitucional’, ha dit. La resta de partits ja han expressat la seva oposició rotunda al canvi de nom i han avisat que posarien en marxa tots els mecanismes per evitar-lo.

D’altra banda, en poques hores s’ha generat una forta campanya al Twitter amb l’etiqueta #ésPalma, en contra del canvi de nom.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any