S’estrena ‘I want to be a soldier’, una reflexió sobre l’educació i la violència

  • Fem un repàs de les estrenes cinematogràfiques del cap de setmana

VilaWeb
Redacció
21.10.2011 - 11:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana s’estrena ‘I want to be a soldier’, del director català Christian Molina. És una reflexió sobre l’educació i la violència perquè els pares meditin sobre la informació que reben els fills a través de la televisió. Fa uns quants dies, explicava Molina: ‘Ni la televisió, ni el cinema, ni els videojocs no hi tenen gens de culpa, sinó els pares que no controlen els efectes d’aquests continguts sobre els fills.’

Un altre dels films d’estrena és ‘Margin call’, una peça d’enjoli sobre el dia abans del començament de la crisi del 2008.

 

>I want to be a soldier. Direcció: Christian Molina. Intèrprets: Josephine Barnes, Cassandra Gava, Jo Kelly; Cameron Antrobus, Fergus Riordan, Robert Engulun. Gènere: Drama. Esbós: L’Àlex és un nen de deu anys fascinat per la violència televisiva i pels videojocs que es tanca tant en si mateix que s’inventa amics imaginaris. L’element catalitzador és la creixent obsessió per les imatges de guerra i destrucció que veu a la televisió que el pare li ha instal·lat a la cambra. Vídeo.

>Margin Call. Direcció: J. C. Chandor. Intèrprets: Demi Moore; Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons. Gènere: Enjoli. Esbós: Peter Sullivan revela informació que pot fer caure l’empresa on treballa i desferma una presa de decisions en cadena, morals i financeres, que sondrollen la vida dels implicats en el desastre imminent. Vídeo.

>The Thing. Direcció: Matthijs van Heijningen. Intèrprets: Mary Elizabeth Winstead, Kim Bubbs; Joel Edgerton, Jonathan Lloyd Walker, Ulric Thomsen. Gènere: Terror. Esbós: En un experiment a l’Antàrtida un alienígena s’allibera de la seva presó de glaç. La científica Kate i el pilot de l’expedició uneixen forces per impedir que la criatura mati els membres de l’equip. Un paràsit capaç d’imitar qualsevol ésser viu que toqui farà créixer la desconfiança i el terror. Vídeo.

>La voz dormida. Direcció: Benito Zambrano. Intèrprets: Inma Cuesta, María Leon; Marc Clotet, Daniel Holguin. Gènere: Drama. Esbós: La Pepita, una noia rural, va a Madrid durant la postguerra per estar a prop de la seva germana Hortènsia, gestant i condemnada a mort. Pepita intenta per tots els mitjans que condonin la sentència a mort i va cada dia a la presó perquè li confiïn el nebot i no vagi a parar en un orfenat. Vídeo.

>Paranormal Activity 3. Direcció: Tod Williams. Intèrprets: Katie Featherston, Sprague Grayden, Lauren Bittner; Briand Bolan, Dustin Ingram. Gènere: Terror. Esbós: Tercera tanda de la saga. Una família comença a observar fets estranys i instal·la càmeres per tota la casa, i aleshores s’adona de què passa de debò. Vídeo.

>Transgression. Direcció: Enric Alberich. Intèrprets: Maria Grazia Cucinotta, Ivana Miño; Carlos Bardem, Michael Ironside, Fabio Fulco. Gènere: Enjoli. Esbós: Com reacciona una persona en moments de pànic i tensió? Uns lladres amb passamuntanyes entren a robar a la mansió d’Elena i Mathew. La parella lluita per la vida i pels diners; alhora, els intrusos van perdent la confiança. La tensió i la por s’apodera de tothom, víctimes i botxins. Vídeo.

>I don’t know how she does it. Direcció: Douglas McGrath. Intèrprets: Sarah Jessica Parker, Christina Hendricks; Greg Kinnear, Pierce Brosnan. Gènere: Comèdia. Esbós: Kate, Allison i Momo treballen en una firma de gestió financera i compaginen la feina amb la vida familiar. Quan Kate rep l’encàrrec d’anar a treballar a Nova York, el seu marit aconsegueix la feina de la seva vida, i això acaba d’aprimar el fil que els mantenia units, sobretot perquè el nou company de Kate és una temptació per a ella. Vídeo.

>Another Earth. Direcció: Mike Cahill. Intèrprets: Brit Marling; William Mapother, Matthew-Lee Erlbach. Gènere: Drama. Esbós: Rhoda cerca la manera de reparar una tragèdia espantosa. Una nit apareix al cel un planeta misteriosament idèntic al nostre, anomenat provisionalment Terra 2. Aquesta realitat paral·lela és la seva última esperança. Vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any