La tertúlia proscrita

Grècia viu la vaga més gran des del començament de la crisi

  • El parlament vota demà noves mesures d'austeritat

VilaWeb
Redacció
19.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ministre de Grècia, Georges Papandreu, ha fet una crida final a tots els diputats del seu partit perquè votin a favor de les impopulars noves mesures d’austeritat demà al parlament. Aquesta votació es farà l’endemà de la vaga més important que ha viscut el país des del començament de la crisi. La protesta d’avui es farà amb el tancament total de les oficines estatals, del comerç i dels establiments de consum diari.

‘Estic demanant el vostre suport. Demano el suport de tots els partits, però serem els únics que una altra vegada assumirem la càrrega d’aquesta decisió’, es va lamentar ahir Papndreu davant dels diputats del Pasok. Papandreu refusa qualsevol insinuació d’un abandonament forçat de l’euro.

Les mesures d’austeritat que es voten demà inclouen l’augment d’impostos, retallades salarials, acomiadaments en el sector públic i canvis en la normativa de negociació col·lectiva.

Els sindicats grecs van convocar la vaga general d’avui, que conclourà amb una gran manifestació contra el nou pla d’austeritat davant del parlament a Atenes. Ahir, en un preàmbul de la vaga, les escombraries s’acumulaven als carrers de la capital i les havia de recollir l’exèrcit.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any