La tertúlia proscrita

El govern vol donar als docents catalans el rang d’autoritat pública

  • Gaudiran de presumpció de veracitat en els seus informes si s'aprova la proposta del govern

VilaWeb
Redacció
13.10.2011 - 19:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat que el govern remetrà al Parlament un projecte de llei d’article únic perquè es concedeixi a la totalitat del cos de docents el rang d’autoritat pública. ‘Aquest Parlament va instar per unanimitat el govern a potenciar el suport i la dignificació dels mestres’, ha recordat Rigau. Per a la titular del Departament, cal enviar ‘un missatge d’estima i respecte’ a la societat després dels tres incidents que han patit docents en les dues últimes setmanes. La Llei d’educació de Catalunya (LEC) preveu donar aquesta consideració només als directors dels centres.

Agressions a les escoles

El 23 de setembre l’àvia i la mare d’un alumne de sis anys es van presentar al CEIP Sant Jordi de Maçanet de la Selva (Selva) i van amenaçar i agredir la directora i una mestra del centre. El 5 d’octubre la mare d’una alumna va agredir una professora del CEIP Centcelles de Constantí (Tarragonès). El tercer cas, que no havia transcendit, va passar fa pocs dies en un centre de primària del Vallès Occidental. Una discussió sorgida arran de la possible presència de polls en un alumne va derivar en una nova agressió a un docent.

Han estat tres casos d’agressions en només dues setmanes. Una xifra que ha impulsat la consellera Rigau a anunciar que els mestres i professors rebran la consideració d’autoritat pública. El govern redactarà un projecte de llei d’article únic amb aquesta qüestió i el remetrà al parlament pròximament.

Rigau ha recordat que els grups parlamentaris ja van aprovar per unanimitat una resolució per instar al govern ‘a potenciar el suport i la dignificació dels mestres’. La consellera ha comparegut a la Comissió d’Ensenyament i Universitats.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any