La tertúlia proscrita

Anticorrupció investiga l’ex-directora general de la CAM

  • La fiscalia creu que María Dolores Amorós pot haver comès algun delicte penal per la falsificació dels comptes de l'entitat

VilaWeb
Redacció
10.10.2011 - 21:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia anticorrupció espanyola ha decidit investigar la gestió de l’ex-directora general de la Caixa Mediterrani (CAM), María Dolores Amorós, per si ha comès algun delicte penal. La investigació es va obrir la setmana passada després de saber-se alguns detalls sobre les remuneracions que rebia la màxima dirigent de l’entitat, que fou intervinguda pel Banc d’Espanya el juliol. De fet, els interventors del Banc d’Espanya van acomiadar Amorós perquè ‘va actuar en benefici propi en calcular la seva pensió vitalícia’, així com ‘falsificar els comptes per ocultar la debilitat financera de l’entitat i per fer una gestió deficient’.

Amorós va assumir la direcció general de la CAM el novembre de 2010 i va ser destituïda de les seves competències temporalment pels interventors el 10 d’agost de 2011, però seguia cobrant el seu sou (uns 593.000 euros anuals). Amorós va pactar també amb l’ex-president Modesto Crespo una pensió vitalícia assegurada de 30.791 euros mensuals.

Anticorrupció ha demanat als actuals interventors de l’entitat informació sobre les causes que van motivar el seu acomiadament per si són constitutives de delicte penal.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any