La tertúlia proscrita

Manlleu recorda el periodista Jordi Vendrell en el desè aniversari de la seva mort

  • Avui comença una sèrie d'actes que duraran fins a final de novembre

VilaWeb
Redacció
07.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Manlleu, vila natal del periodista Jordi Vendrell, comença avui una sèrie d’actes d’homenatge (programa, pdf) en ocasió del desè aniversari de la seva mort. Manlleu reivindica, així, la figura i l’obra de Vendrell, i en destaca la professionalitat radiofònica.

En l’acte d’avui, que ha de servir per conèixer millor el periodista manlleuenc, Biel Barnils moderarà una conversa amb Mercè Molist, Vicent Partal i Oleguer Sarsanedas.

 

Un altre acte, el 21 d’octubre, se centrarà en la vinculació de Vendrell amb la ràdio. El 4 de novembre, hi haurà una tertúlia sobre Vendrell, i el 18 de novembre, un record del periodista amb els seus amics.

Productor de músics i cantants, Vendrell es va convertir el 1983 en una de les grans veus de Catalunya Ràdio, amb programes com ‘El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico‘ (amb Quim Monzó i Ramon Barnils), ‘El mínim esforç’ i ‘L’orquestra’, una tertúlia d’actualitat, censurada per haver reaccionat a la detenció en massa de militants independentistes just abans dels Jocs Olímpics de 1992 (fragment de l’últim programa). Apartat de la programació diària, Vendrell va reaparèixer a les ones el setembre del 1995 amb l’Internauta, el primer programa de ràdio d’Europa que parlava de la xarxa i que ara s’emet a VilaWeb.

 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any