La tertúlia proscrita

El nou iPhone 4S és set vegades més ràpid i amb vídeo d’alta definició

  • El nou conseller delegat d'Apple, Tim Cook, ha presentat les novetats del mòbil de la companyia

VilaWeb
Redacció
04.10.2011 - 21:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Apple ha presentat oficialment el nou iPhone 4S i no ha avançat l’esperat iPhone 5. La companyia ha confirmat que el nou aparell tenia un processador A5, set vegades més ràpid que no l’antecessor. També n’ha destacat la càmera de 8 megapíxels, amb possibilitat d’enregistrar vídeo d’alta definició de 1080px amb estabilitzador d’imatge. Sortirà amb versions de 16 GB, 32 GB i 64 GB de memòria, al preu de 199, 299 i 399 dòlars, respectivament. A Europa, es podrà comprar a partir del 28 d’octubre.

També se n’han millorat la bateria i la connectivitat. Una de les grans novetats és el sistema de reconeixement de veu Siri, que permet de fer consultes de tota mena a l’aparell sense haver de prémer cap botó. Amb aquest nou sistema de reconeixement de veu es pot demanar la previsió del temps, programar el despertador, consultar la borsa o els restaurants de més a prop. En tots els casos, una veu femenina respon amb precisió les consultes de l’usuari, com s’ha pogut veure en la demostració que han fet els responsables d’Apple.

Ja fa dies que els principals mitjans i experts en tecnologia de Silicon Valley foren convidats a l’acte d’avui a la seu de la companyia Apple (Cupertino, Califòrnia). La nota de la convocatòria, com és habitual, donava poques pistes: ‘Let’s talk iPhone’ (‘parlem de l’iPhone’), però la gent n’havia parlat molt, d’aquesta presentació que ha anat a càrrec de Tim Cook, el nou conseller delegat de la companyia després de la renúncia de Steve Jobs per malaltia, a l’agost. Els tres rumors que havien circulat amb més insistència eren: el d’un iPhone 5 del tot renovat; el d’un iPhone 4S actualitzat; i el d’un iPhone més barat i retallat, per a mercats emergents com el xinès. Finalment, s’ha confirmat la segona opció.

Com és habitual, les pàgines especialitzades Bloc d’Apple en català i Mossega la poma n’han fet un seguiment especial, de la presentació de Tim Cook.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any