La tertúlia proscrita

Centenars de civils fugen de Sirte, assetjada pels rebels

  • La Creu Roja alerta de l'escassetat de productes i subministraments bàsics

VilaWeb
Redacció
02.10.2011 - 19:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de civils han fugit avui de Sirte, la ciutat natal de Muammar al-Gaddafi, ara assetjada per les forces del consell nacional de transició (CNT) i l’OTAN. Fa setmanes que les milícies antigaddafistes assetgen la ciutat i comença a fer-se palesa l’escassetat de productes i subministres bàsics.

Cotxes, camions i autobusos plens de gent formaven avui llargues cues en els controls establerts per les forces del CNT a la sortida de la ciutat, on hi vivien unes 40.000 persones. Les que han pogut sortir, diuen que hi ha problemes de subministrament elèctric i d’aigua potable.

En teoria, els civils aprofiten l’alto-el-foc declarat divendres pel CNT justament per permetre’ls sortir de la ciutat, però un grup del comitè internacional de la Creu Roja ha constatat que durant el cap de setmana hi ha hagut combats. Aquest equip de la Creu Roja ha visitat l’hospital d’Ibn Sina, on ha constatat les condicions deficient en què treballa el personal sanitari. ‘L’hospital fa front a un gran nombre de pacients, els subministraments mèdics s’esgoten i hi ha una necessitat desesperada d’oxigen. A sobre, el dipòsit d’aigua està espatllat’, explica Hichem Jadraui, cap de la missió, en un comunicat difós pel comitè internacional de la Creu Roja. Representants de la societat civil han informat a aquests enviats de la Creu Roja de la manca d’aigua potable, d’aliments i d’articles d’higiene. Per això, ara la màxima prioritat a la zona és l’ajut humanitari.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any