L’oposició demana la dimissió de la batllessa d’Alacant pel cas Brugal

  • Un informe policíac filtrat a la premsa la vincula a presumptes tractes de favor

VilaWeb
Redacció
20.09.2011 - 15:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits de  l’oposició a les corts han demanat avui en bloc la dimissió de la batllessa d’Alacant, Sonia Castedo, i del seu predecessor, Luis Díaz Alperi, ambdós diputats a les corts, per la seva presumpta relació amb la tramitació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat, que s’investiga en el cas Brugal. El darrer informe policíac sobre el cas que s’ha filtrat a la premsa assenyala presumptes tractes de favor entre la batllessa i el bufet d’advocats del seu germà, Salvetti Abogados.

En la conferència de premsa posterior a la junta de portaveus de les corts, els síndics del PSPV-PSOE, Compromís i EUPV, Jorge Alarte, Enric Morera i Marga Sanz, han exigit la dimissió de la batllessa i han demanat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que suspengués de militància Castedo, Díaz Alperi i també Pedro Hernández, ex-batlle de Torrevella. El portaveu del PP a les corts, Rafael Blasco, per la seva banda, ha demanat ‘respecte a les actuacions judicials’.

Alarte ha demanat al president que no convertís les corts ‘en un refugi per a corruptes’, i ha apuntat que més enllà de les possibles responsabilitats jurídiques, n’hi ha de ‘polítiques que són evidents i clamoroses’.

Morera, per la seva banda, ha exigit la suspensió del PGOU d’Alacant perquè ‘la màfia que hi ha instal·lada a les institucions alacantines no pot privar els ciutadans de tenir un urbanisme del nivell que es mereix la ciutat i donar-lo a un grup d’especuladors’ i ha demanat una actuació ‘clara i radical’ a Fabra. Marga Sanz ha coincidit amb els altres síndics a l’hora d’exigir a Fabra una reposta ferma i ràpida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any