La tertúlia proscrita

VilaWeb i media140 organitzen tallers sobre l’ús de les tecnologies digitals en la comunicació i el periodisme

  • Avui es presenta l'acord de col·laboració i es retransmetrà des de Londres l'esdeveniment 'La xarxa no ètica'

VilaWeb
Redacció
15.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’organització internacional media140 i VilaWeb col·laboraran per oferir tallers sobre l’ús de les tecnologies digitals i socials en l’àmbit de la comunicació i el periodisme. El propòsit és de servir-se de la tecnologia digital per portar al cor del barri del Raval de Barcelona, a l’Espai VilaWeb, en temps real, actes i esdeveniments que es facin a tot arreu. Avui dijous, a les 19.30 al mateix Espai VilaWeb (Ferlandina, 42, de Barcelona), es presentarà l’acord entre media140 i VilaWeb, a més dels tallers i actes programats per al quart trimestre del 2011.

Després de la presentació, de dos quarts de vuit a les deu del vespre es retransmetrà en directe via flux en viu (livestream) l’esdeveniment ‘La xarxa no ètica’ (‘Unethical Web’), que media140 fa a Londres per parlar de periodisme, dret i publicitat. Aquest acte, l’organitzen media140 i Redfront, en un projecte de crowdsourcing que investiga les estratègies de comunicació mancades d’ètica que es fan servir per influir en la societat, com a consumidors i votants.

La xarxa no ètica

Les tecnologies revolucionen les relacions en temps real, estimulen l’aparició d’una nova arquitectura social i redefineixen com els individus ens relacionem entre nosaltres mateixos i amb organitzacions i empreses.

Tot i que els efectes positius d’aquest canvi continu es perceben cada dia, perquè les xarxes socials afecten des de les relacions humanes fins a la mateixa democràcia, també tenen un costat fosc. Hi ha un ampli ventall, sense precedents, de canals pels quals empreses, organitzacions, governs i individus poden manipular el nostre accés a la informació.

De tot plegat en parlarà Danvers Baillieu, associat senior del bufet d’advocats Pinsent Masons LLP, on és especialista en dret tecnològic. També és el cofundador de Bootlaw.com, un espai de trobada d’empreses de tecnologia emergent. Podeu seguir-lo a Twitter a @danversbaillieu

També Claire Wardle, directora d’Ultra Social, consultora digital i de capacitació. Ha desenvolupat i ha impartit cursos sobre xarxes socials i estratègies per a mitjans de comunicació, organitzacions benèfiques i empreses de tot el món, especialment la BBC. El seu Twitter és @cward1e

I Karin Robinson, especialista en comunicació i campanyes de Blue Rubicon, una agència capdavantera en comunicacions i relacions públiques. Nascuda a Massachusetts (EUA), va participar en la direcció de la campanya del president nord-americà Barack Obama a les eleccions de 2008 al nord d’Europa i actualment és vicepresident de Demòcrates a l’Estranger, al Regne Unit. Fa més de deu anys que es dedica professionalment a la comunicació i el màrqueting. Escriu al bloc Obamalondon.blogspot.com i el seu Twitter és @karinjr.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any