Egipte retira l’ambaixador a Israel

  • Demana una investigació del tiroteig a la frontera on també hi van morir cinc policies egipcis · Continua l'escalada de violència entre Israel i Palestina

VilaWeb
Redacció
20.08.2011 - 08:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern egipci ha decidit retirar l’ambaixador a Israel, Yasir Reda Alí Abdul·lah, fins que no acabin les investigacions sobre el tiroteig de l’exèrcit israelià a la frontera entre els dos països, abans d’ahir. L’ofensiva desplegada per Israel per combatre els responsables de l’atemptat a la ciutat d’Eliat on van morir vuit israelians, va acabar també amb la vida de cinc policies egipcis. El govern d’Egipte exigeix una investigació i que Israel presenti ‘disculpes oficials’. A més, centenars de persones s’han concentrat anit davant l’ambaixada israeliana al Caire demanant l’expulsió de l’ambaixador.

És la segona vegada que Egipte, primer estat àrab a signar la pau amb Israel el 1979, crida a consultes el seu ambaixador, després de fer-ho l’any 2000 per protestar contra l’ús excessiu de la força del govern hebreu contra els palestins.

Ahir els atacs entre Israel i Palestina van continuar. Milicians palestins van disparar una vintena de míssils sobre territori israelià, sense fer cap víctima mortal, i l’exèrcit aeri israelià va atacar Gaza, on van morir deu persones.

D’una altra banda, el president de l’Autoritat Nacional Palestina, Mahmoud Abbas, ha demanat al seu ambaixador al Consell de Seguretat de l’ONU que convoqui una reunió urgent per demanar que acabin els atacs israelians a la Franja de Gaza.

Mentrestant, ahir les Nacions Unides no van aconseguir acordar una declaració de condemna per l’atac a Eliat de dijous a casa de la negativa del Líban a signar el document si aquest no incloïa crítiques als atacs de l’exèrcit hebreu a Gaza com a resposta a la cadena d’atemptats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any