Mas avançarà les eleccions si no pot aprovar el pressupost

  • Diu que les evitarà tant com pugui, però que 's'ha de governar amb unes determinades condicions'

VilaWeb
Redacció
23.06.2011 - 10:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut avui que es veuria abocat a convocar eleccions avançades si no pogués tirar endavant el pressupostos de la Generalitat (projecte, en pdf). ‘Si hi hagués un blocatge total sobre la necessitat de fer les coses, no em quedaré mesos i mesos contemplant les musaranyes i no em tremolarà el pols’, ha declarat en una entrevista a Catalunya Ràdio (àudio).

Mas ha volgut deixar clar que no vol pas convocar-les i que les evitarà tan com pugui, però també ha admès: ‘S’ha de poder governar el país i s’ha de governar amb unes determinades condicions’.

El projecte de pressupost va poder superar el primer tràmit, el de les esmenes a la totalitat que havien presentat la majoria de grups de l’oposició, mercès a l’abstenció del PP. El portaveu del PP, Enric Millo, es va afanyar a dir que això no significaava pas ‘que el pressupost estigui pactat ni acordat i que tampoc hi hagi una decisió presa sobre el vot definitiu al final del procés’.

Es preveu que el debt i votació del projecte es faci d’ací a un mes al parlament i CiU negocia amb el PP la manera de tirar endavant els comptes, amb una nova abstenció. El portaveu del govern, Francesc Homs, va fir dimarts que la negociació ‘estava avançada’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any