Firefox 4 duplica les descàrregues d’Explorer 9 ja al primer dia

  • En poques setmanes s'han actualitzat els tres principals navegadors d'internet: l'Internet Explorer de Microsoft, el Chrome de Google i el Firefox de Mozilla

VilaWeb
Redacció
24.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’aparició del Chrome 10 de Google i de l’Internet Explorer 9 de Microsoft, ara arriba l’última versió estable del navegador obert de Mozilla. Al primer dia, el Firefox 4 ja va duplicar les descàrregues del seu principal competidor, l’Explorer 9 en el mateix temps. El de Microsoft va tenir dos milions quatre-centes mil descàrregues en vint-i-quatre hores, i tan sols ahir el Firefox 4 va superar els cinc milions.

El Firefox 4 s’ha renovat, sobretot, en l’aspecte, amb una interfície més senzilla que l’acosta a la simplicitat i a l’austeritat del navegador de Google. Però també és sis vegades més ràpid que no la versió anterior. Les opcions de seguretat avançada s’han millorat; també les possibilitats de personalització i la gestió de complements (el catàleg de ‘plug-ins ja arriba als cent mil). I, com és habitual, Firefox s’ha actualitzat en una setantena de llengües i per als tres sistemes operatius més emprats: Windows, GNU/Linux i Macintosh.

Coincidint amb el llançament, Mozilla ha engegat una campanya per a difondre la notícia a Facebook i Twitter (on #fx4 ja és tema principal) i ha obert una pàgina des de la qual es poden veure les descàrregues sobre un mapamundi en directe.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any