Ara Llibres publicarà el llibre de Julian Assange sobre Wikileaks

  • El llibre, que encara no té títol, sortirà a finals d'abril en un llançament internacional coordinat

VilaWeb
Redacció
07.01.2011 - 17:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ara Llibres ha anunciat que publicarà el llibre que escriu Julian Assange sobre la seva organització Wikileaks. El llibre encara no té títol, però Assange ja ha venut els drets mundial a l’editorial britànica Canongate Books, excepte per a l’Amèrica del nord que el publicarà Alfred A. Knopf. La nota d’Ara Llibres concreta que ‘segons aquest acord, portat a terme per Caroline Peters de Peters, Fraser and Dunlop, Canongate publicarà el llibre al Regne Unit l’abril de 2011.’

‘Espero que aquest llibre esdevingui un dels documents emblemàtics de la nostra generació. En aquesta obra tan personal, explico el nostre esforç global per provocar una nova manera de relacionar-se entre la gent i els seus governs’, escriu Julian Assange. El llibre aprofundeix en les filosofies que sostenen la seva organització mediàtica, Wikileaks, que defineix apàtrida i trencadora. El relat també té un component autobioràfic, ja que Assange explica la seva trajectòria personal.

Fonts d’Ara Llibres han explicat a VilaWeb que van fer una oferta tancada a Canongate Books, assegurant també que si no s’acceptava no anirien a subhasta. Fonts de l’editorial creuen que autors del catàleg com la desapareguda periodista Anna Politkovskaia i l’activista Enric Duran han estat determinants per donar-los els drets dl’edició del llibre en català.

Canongate també ha venut els drets a Feltrinelli (Itàlia), Kiepenheuer and Witsch (Alemanya), Laffont (França), Text (Austràlia), Mondadori/Random House (Espanya), De Geus (Països Baixos), Objectiva (Portugal), Font (Noruega), Norstedts (Suècia), Ara Llibres (Catalunya) i Companhia das Letras (Brasil). Tots ells formaran part d’un llançament internacional coordinat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any