Mubarak crida a la unitat després de l’atemptat d’Alexandria

  • L'hauria comès un suïcida, segons el govern egipci · Va fer 17 morts i uns 80 ferits

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president egipci, Hosni Mubarak, ha demanat a tots els egipcis que es mantinguin units, arran de l’atemptat que hi va haver ahir en una església cristiana copta d’Alexandria, amb disset morts i una vuitantena de ferits. Segons Mubarak, l’atemptat ‘té el segell d’elements estrangers’, i pot haver estat comès per un suïcida, segons el ministeri de l’interior egipci.

‘El terrorisme no reeixirà a desestabilitzar Egipte i la unitat que hi ha entre cristians i musulmans’, va declarar Mubarak, que va afegir: ‘Ens xoca aquest acte brutal. La barreja de sang de musulmans i de cristians és una prova que tot Egipte és l’objectiu d’aquest terrorisme cec’.

Les víctimes de l’atemptat són majoritàriament els fidels que s’aplegaven a l’església per a celebrar l’any nou, però també hi ha musulmans. En un primer moment les autoritats egípcies havien parlat d’un cotxe bomba, però més tard el ministeri de l’Interior ho va descartar, i va apuntatr la possibilitat que l’atemptat l’hagués comès un suïcida, ‘amb l’ajuda d’elements estrangers’.

Centenars de cristians van sortir al carrer tot just després de l’atemptat i hi va haver topades entre aquests, grups de musulmans i la policia.

Aquest és un dels atemptats més sagnants que hi ha hagut a Egipte aquests últims anys, i el més greu que ha patit la comunitat copta, els cristians originaris d’Egipte, que representen un 10% de la població d’aquest país de 79 milions d’habitants, de majoria musulmana.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any