En tres hores, un 8% de participació a la Barceloneta

  • Arrenca el vot de la consulta sobre la independència a Barcelona · Avui hi ha catorze urnes a la Barceloneta i demà ja seran repartides per tota la ciutat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.12.2010 - 13:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona Decideix arrenca avui la recollida de vot anticipat de la consulta sobre la independència que es farà el 10 d’abril. Ho fa amb una jornada de prova al barri de la Barceloneta. En només tres hores, de les nou de matí a les dotze del migdia havien votat un total de 920 electors, dels quals 121 no són censats a la Barceloneta. Sobre el cens d’electors del barri, els 799 electors censats que han votat representen un 8%.

Durant el matí han visitat les urnes Jordi Portabella, del grup municipal d’ERC Barcelona, el qual ha reservat el seu vot per al 10A. Els que sí que han votat d’Esquerra són els regidors Xavier Florensa i Ester Capella. Convergència i Unió també ha participat, amb els vots dels regidors Mercè Homs i Jordi Martí. Joan Laporta i Alfons López Tena de Solidaritat per la Independència també han dipositat el vot. I finalment, Muriel Casals d’Òmnium Cultural.

Fins a les vuit del vespre, els veïns poden passar per qualsevol de les catorze urnes habilitades. Hi pot votar qualsevol persona major de setze anys que resideixi a Barcelona, tot i que es distingeixen els veïns del barri de la resta per poder tenir una xifra ajustada de participació en relació amb el nombre total de veïns de la Barceloneta. Alfred Bosch, coordinador de Barcelona Decideix, afirma que la consulta d’avui ‘té molt bon aspecte’ perquè hi ha hagut molt bona connexió entre els veïns. A dos quarts de nou del vespre, comença el recompte de vots i es faran públiques les dades de participació.

La plataforma compta amb més de sis mil voluntaris, té el suport d’unes tres-centes entitats, a banda d’adhesions formals de partits com ara ERC, CiU i la CUP. Tanmateix, diu que són ‘conscient que Barcelona és enorme i que els recursos de la plataforma són escassos’. Per aquest motiu fa una crida perquè totes aquelles persones que estiguin d’acord amb la consulta faci aportacions econòmiques: ‘Sabem que són temps difícil i que hi ha altres prioritats, però la clau de les consultes residirà en les aportacions que rebem’. Com a exemple, posa el cost de repartit bústia a bústia per tot el barri folletons amb explicació sobre la consulta. De fet, reconeix que tot i que ho han pogut fer a la Barceloneta, ara per ara no tenen prou diners per fer-ho a tota la ciutat.

Per a Bosch, ‘és important que entenguem que aquests processos són molt més importants i tenen més pes del que ens pensem. Per molt que hi hagi gent que digui que és il·legal o no vinculant. Si no, fixem-nos com ha acabat l’estatut, aprovat en un referèndum legal, i fixem-nos també en com les consultes sobre la independència que s’han fet durant tot aquest últim any han canviat la mentalitat del país’.

A partir de demà, i durant els propers quatre mesos, hi haurà uns dotze punts de votació repartits per tota la ciutat de Barcelona per recollir el vot anticipat abans el 10 d’abril, data en què es recomptarà tot el vot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any