Jújols: poble nord-català triat per fer una consulta… regionalista

  • Ahir divendres, en l'acte celebrat a la Sala de les llibertats de Perpinyà en suport a les consultes independentistes que es faran a Catalunya Sud, el president de Unitat Catalana, Jaume Roure, va anunciar que Jújols seria el poble nord-català, on es faria una consulta. Sobre la proposta d'aquest partit, serà per una regió catalana pròpia, separada del Llenguadoc, però dins l'estat francès. El motiu d'haver elegit aquest poble del conflent és que el seu batlle, Eric Nivet, és d'aquest partit ...>> (Segueix, d'un clic sobre el títol)

     

     

     

VilaWeb
Redacció
28.11.2009 - 06:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ds. 28 de novembre del 2009 (matí)

….

                                        Durant l’acte, els conferenciants vinguts d’Arenys de Munt (C A C), Jordi Bilbeny (MAPA – Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació), Josep M. Ximenis (Regidor Ajuntament Arenys de Munt), van explicar com se’ls havia ocorregut l’idea de fer el que va ser el primer referèndum sobre la independència i les enormes conseqüències tan territorial (expansió) que en la ment de la gent local i altres, que va tenir.

Santiago Espot (Catalunya Acció) va sobretot fer una crida a la independència, amb eloqüència i molts arguments demonstratius.

Per part seua, els participants nord-catalans Jaume Roure (President d’Unitat Catalana), el secretari general de Unitat Catalana Guiu Cases, i Daniela Grau (Catalunya Acció – Catalunya del Nord) van també exposar els seus arguments sigui per les consultes independentistes sigui per la iniciativa regionalista d’unitat catalana, la sra Grau insistint sobre records històrics, personals, i familials del passat més o menys recent. 

 

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any