Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  24.04.2008  12:03

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua aprova una nova definició de 'valencià' que torna a avalar la unitat de la llengua

Men?ame
 

La secció lexicogràfica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va aprovar ahir l'entrada de 'valencià' a l'esborrany del Diccionari Normatiu com un dels dos noms que rep la llengua pròpia dels territoris de l'antiga Corona d'Aragó. La definició s'emmarca en la línia del dictamen elaborat el 2005, que ja deia que valencià i català són dues denominacions d'una mateixa llengua. Quan acabi la seva feina amb totes les entrades, la resta de membres de l'AVL hi podran presentar esmenes i el ple haurà de ratificar el conjunt de l'obra.

El Diccionari Normatiu del Valencià, on s'hi recollirà l'entrada aprovada ahir, és previst que vegi la llum al llarg de l'any vinent. Ara per ara, la secció ja ha redactat tots els articles entre la 'a' i la 'v'.

Tot i que la proposta de la secció lexicogràfica podrà ser esmenada, tal com apunta Levante-EMV, no s'espera que l'entrada definitiva de 'valencià' variï gaire, tenint en compte que es basa en un dictamen aprovat per unanimitat per la pròpia AVL i que ara ha estat aprovada sense grans escarafalls.