El bloc amb la traducció de l’últim llibre de Harry Potter al català tanca per por de les represàlies d’Empúries

  • La traducció oficial no arribarà a les llibreries fins el febrer del 2008

VilaWeb
Redacció
04.09.2007 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

HP7Cat, el bloc on vint-i-quatre joves havien publicat una part de la traducció catalana de l’últim llibre de Harry Potter, ‘Harry Potter and the Deathly Hallows‘, ha tancat per evitar les mesures legals que pogués emprendre l’editorial Empúries. La traducció oficial no arribarà a les llibreries fins el febrer del 2008, però els traductors s’havien cansat d’esperar i van decidir de posar-se a la feina ells mateixos.En aquest moment al bloc hi ha una nota dels traductors explicant que han decidit de tancar-lo per evitar dificultats legals, oimés que algun d’ells és major d’edat. Però fins a migdia s’hi podien llegir dinou capítols, dels trenta-sis del llibre, entre aquests l’epíleg, on s’explica el futur de Harry Potter i dels seus amics. Els traductors advertien, a més, que provaven de seguir l’estil de les traduccions d’Empúries, l’editorial que ha traduït al català tots els volums de Harry Potter, de J. K. Rowling, i que també publicarà el setè i últim llibre de les aventures del jove mag.

Aquest no és pas l’únic intent de traduir aquest llibre al català i de publicar-lo a internet: al bloc Harry Potter i les Relíquies de la Mort, encara se n’hi poden llegir els dos primers capítols.

Tampoc no és pas la primera vegada que es publica una novel·la de Harry Potter a internet abans d’editar-se’n la traducció oficial. A principi d’agost la policia francesa ja va detenir i interrogar un noi de setze anys, acusat d’haver-lo traduït al francès i d’haver-lo publicat a internet.

Eugènia Brogi, editora d’Empúries, s’ha confessat sorpresa per la publicació a internet de la traducció catalana. També ha precisat que no podien tolerar que circulés per internet una versió de la novel·la. I abans del tancament del bloc, havia dit a VilaWeb que Empúries faria alguna cosa per protegir els drets de l’autora, J. K. Rowling, i dels milers de lectors dels llibres de Harry Potter.

Enllaços
HarryPotterCat.com, web en català dels fans del món de Harry Potter.
Harry Potra, paròdia en format de còmic de les aventures de Harry Potter.
Diari de l’Escola: Harry Potter: del film a l’últim llibre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any