Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Harry Potter: del film a l'últim llibre

Cinquè any a Hogwarts

Fenomen mundial, amb parc temàtic i tot

Llibre final


dilluns, 9 de juliol de 2007
L'espera dels incondicionals de Harry Potter s'acosta a la fi. Dimecres, 11 de juliol, s'estrenarà als cinemes catalans el cinquè film del cèlebre mag: 'Harry Potter i l'orde del Fènix', basat en el llibre homònim de l'escriptora anglesa J. K. Rowling. El film, rodat a Anglaterra i a Escòcia, i de 138 minuts de durada, es podrà veure en català a tretze sales, dotze a Catalunya i una a les Illes (a Ciutat de Mallorca).

Dirigit per David Yates, amb força experiència televisiva a la British Broadcasting Corporation (BBC), el llarg-metratge ens presenta uns protagonistes força més granadets que no fa sis anys, quan va estrenar-se 'Harry Potter i la pedra filosofal': Daniel Radcliffe, a punt de fer divuit anys, en el paper de Harry Potter; Rupert Grint, en el del seu amic coral, Ron Weasley; i Emma Watson, en el de la intel·ligent Hermione Granger. Igual que en el film anterior, el quart, Ralph Fiennes ('El pacient anglès', 'La llista de Schindler'...) dóna vida al pèrfid Lord Voldemort, encarnació de tots els mals.

'Harry Potter i l'orde del Fènix' s'estrenarà deu dies abans de la publicació en anglès de la setena i última novel·la de la saga: 'Harry Potter and the Deathly Hallows', títol que podríem traduir per 'Harry Potter i els sants de la mort'. L'expectació que ha mogut, no cal dir-ho, és enorme.
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Cinema.
  • + Totcinema.cat: recull el cinema fet o doblat en català. Cartellera, estrenes, DVD, crítiques, 'trailers' i vincles.

Cinquè any a Hogwarts


+ Cartell promocional de 'Harry Potter i l'orde del Fènix'.
En el nou film Harry Potter emprèn el cinquè any d'estudis a l'escola Hogwarts de màgia i bruixeria. La comunitat de mags fa els ulls grossos a les seves advertències sobre la tornada del malèfic Lord Voldemort. Endemés, la nova professora de Defensa contra les Arts Obscures, la tirànica Dolores Umbridge, no ensenya als joves mags res de profit. En vist d'això, en Harry, amb els seus amics Ron i Hermione, s'afegeixen a l'exèrcit de Dumbledore, capaç d'heure-se-les amb les forces del mal. D'aquest exèrcit, en formarà part la Xo Xang, primer amor del nostre protagonista.

Fenomen mundial, amb parc temàtic i tot


+ El parc temàtic és previst que obri el 2009.
En deu anys, tants com en fa de l'aparició de la novel·la 'Harry Potter i la pedra filosofal', Harry Potter ha esdevingut un fenomen literari i cinematogràfic de primer ordre. Dels llibres sobre el jove aprenent de mag, se n'han venut 325 milions d'exemplars (llegits per joves i no tan joves) en una seixantena llarga de llengües. Quant als films, els quatre estrenats fins ara figuren entre els vint més taquillers de la història del cinema. Per tot plegat, no fa gens estrany que hom hagi decidit de bastir un parc temàtic dedicat a l'univers màgic de Harry Potter, que obrirà les portes a Orlando (Florida, EUA), previsiblement el 2009.

Llibre final


+ Empúries publicarà la novel·la en català el febrer del 2008.
Com hem dit, el llibre que posarà fi a la sèrie ha suscitat moltíssim d'interès. La companyia de comerç electrònic Amazon.com, per exemple, n'ha rebut més d'un milió de reserves. I és que, a més dels molts punts que el sisè llibre va deixar sense resoldre, hi ha la incògnita dels dos personatges que moriran, incògnita oberta, amb gran habilitat comercial, per la J. K. Rowling, que té 'Harry Potter and the Deathly Hallows' per la millor novel·la de totes set. L'editorial Empúries la publicarà en català el febrer del 2008, si bé encara no se'n sap el títol definitiu.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • J. K. Rowling no ha volgut aclarir el significat que amaga l'expressió 'Deathly Hallows' per no revelar detalls importants de la història.
  • El passat mes de juny un pirata informàtic va publicar a internet el pretès final de Harry Potter, segons que va dir, després d'haver-se infiltrat en un ordinador de l'editorial Bloomsbury. Aquesta va respondre dient que internet n'anava ple, de rumors sobre el desnuament de la sèrie.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

'Trailer' català de 'Harry Potter i l'orde del Fènix'.
Recull de fotografies.
L'opinió de Daniel Radcliffe.
Qüestionari sobre el llibre.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua