Un professor de la Pompeu Fabra és emmanillat a l’estació de Renfe de Badalona per un vigilant a qui havia demanat que parlés en català

VilaWeb
Redacció
24.12.2004 - 13:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimarts 21 de desembre al vespre, Lluís de Yzaguirre, un professor de la Universitat Pompeu Fabra, va baixar a la parada de la Renfe de Badalona, va saltar una petita tanca i allà va topar amb un vigilant de l’estació que el va interpel·lar en castellà. El professor va demanar que li parlés en català, i el vigilant li va respondre que s’identifiqués. El professor va demanar al vigilant que també ho fes, i en sentint la negativa va anar-se’n. Però no va poder, perquè el vigilant va abraonar-se-li i el va arraconar contra els cotxes fins a emmanillar-lo. Després d’uns minuts en què el professor demanava auxili, un altre vigilant que no havia participat en l’atac va dir que havia trucat a la policia. Els Mossos d’Esquadra van arribar i després d’identificar Yzaguirre, van demanar que el desemmanillessin i es van apuntar la identificació del vigilant, que va anar’se amb cotxe.
Yzaguirre va anar a l’hospital per deixar constància de les lesions, i al cap de 15 hores, va fer la denúncia del vigilant. Al jutjat es va trobar que el vigilant ja li n’havia fet una, acusant-lo de lesions. Renfe no té registrada la incidència.
Yzaguirre cerca testimonis que puguin donar fe del que va passar. El fet és un més dels molts incidents amb els vigilants de Renfe.Dimarts 21 de desembre al vespre, Lluís de Yzaguirre, un professor de la Universitat Pompeu Fabra, va baixar a la parada de la Renfe de Badalona, va saltar una petita tanca i allà va topar amb un vigilant de l’estació que el va interpel·lar en castellà. El professor va demanar que li parlés en català, i el vigilant li va respondre que s’identifiqués. El professor va demanar al vigilant que també ho fes, i en sentir la negativa, va anar-se’n. Però no va poder, perquè el vigilant va abraonar-se-li i el va arraconar contra els cotxes fins a emmanillar-lo. Després d’uns minuts en què el professor demanava auxili, un altre vigilant que no havia participat en l’atac va dir que havia trucat a la policia. Els Mossos d’Esquadra van arribar i després d’identificar Yzaguirre, van demanar que el desemmanillessin i es van apuntar la identificació del vigilant, que va anar’se amb cotxe.

Yzaguirre va anar a l’hospital per deixar constància de les lesions, i al cap de 15 hores, va fer la denúncia del vigilant. Al jutjat es va trobar que el vigilant ja li n’havia fet una, acusant-lo de lesions. Renfe ha afirmat a VilaWeb que no té registrada la incidència i no ha volgut facilitar el nom de l’empresa de seguretat.

Yzaguirre cerca testimonis que puguin donar fe del que va passar. El fet és un més dels molts que protagonitzen des de fa temps als trens del Principat els vigilants de seguretat contractats per Renfe.

Enllaços
Més informació: VilaWeb Badalona.
Per a contactar amb Lluís de Yzaguirre en cas d’haver estat testimoni de l’atac, escriure a: dy1040@ww1.edu365.com
Lluís de Yzaguirre.
Renfe.
En aquests enllaços podeu trobar altres casos: incidents a la Renfe de Vic amb uns vigilants, incidents a la línia L’Hospitalet-Vic-Ripoll, ací hi ha algunes cartes amb experiències d’usuaris.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any