Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  03.06.2002  14:00

Es constitueix oficialment el patronat de l'Institut Ramon Llull

Men?ame
 

Avui al matí s'ha constituït oficialment al Saló de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el patronat de l'Institut Ramon Llull. Han assistit a l'acte els presidents de la Generalitat de Catalunya i de les Illes Balears, Jordi Pujol i Francesc Antich, el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i l'actual director de l'Institut, l'ex-conseller d'Educació Joan Maria Pujals, i Miquel Batllori com a representant dels membres del patronat. Pujals en fou nomenat president el 9 de maig proppassat, en una reunió que també va designar el conseller de Cultura balear, Damià Pons, president del consell de direcció.
El patronat és format per 21 vocals representants de les lletres, la filologia i la cultura catalanes. A més de Miquel Batllori, en formen part Antoni Badia i Margarit, Sergi Belbel, Josep Joan Bigas i Luna, Maria del Mar Bonet, Anthony Bonner, Josep Carreras, Pere Gimferrer, Isidor Marí, Josep Massot i Muntaner, Joan Francesc Mira, Joaquim Molas, Baltasar Porcel, Carme Riera, Martí de Riquer, Xavier Rubert i de Ventós, Sebastià Serrano, Antoni Tàpies, Josep Termes, Joan Triadú i Marie Claire Zimmerman. Tots treballaran per projectar a l'exterior la llengua i la cultura catalanes, un dels objectius fonamentals d'aquest institut, que va néixer el novembre del 2001.