Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  24.07.2015  11:05

Els 'sense papers' okupen l'antic CFA a Perpinyà

El passat cap de setmana, unes famílies de 'sense papers' de l'Europa de l'Est, van decidir okupar els locals de l'antic CFA ('centre de formation des apprentis' d'Aprenents o d'Adults) al barri de l'estació de Perpinyà. Això ha fet que la 'Chambre des métiers' propietària de l'edifici, s'enfadessi i decidís denunciar-los davant la justícia ...>>
Dv. 24 de juliol del 2015

Men?ame
 

Aquest edifici estava buit, però està posat a la venda pels seus propietaris. En total són 23 persones que han okupat l'edifici, per disgust de la Chambre des métiers. Aquestes famílies d'Albanesos, txetxens i Georgians, es trobaven vivint al carrer, després que l'estat francès hagi rebutjat la seua petició d'asil. Algunes, inclús, tenen nens petits.

El passat divendres el grup va entrar per la porta del darrera i, ràpidament, van transformar el lloc en un espai habitable, amb llits, taules etc. La Chambre des métiers assegura que van trencar la porta per entrar i, a més, que aquest lloc és un lloc industrial perillós, a punt de desinfectar. El col·lectiu de 'sense papers' assegura que s'ha fet el que calia per evitar accidents.

La Chambre des métiers els ha denunciat davant dels tribunal, exigint la seua expulsió. Els tribunals donaran a conèixer la seua decisió el pròxim dimecres.