Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  21.07.2015  06:00

Autor/s: Redacció

L'ANC exposa els detalls de la Via Lliure a la República Catalana

Avui s'obren inscripcions i es revela el disseny de la samarreta que tenyirà la Meridiana l'Onze de setembre

Men?ame
 

L'Onze de Setembre ja s'acosta. Avui a les 10.30 al Parc de la Ciutadella l'Assemblea Nacional Catalana presentarà els darrers detalls per a participar en la Via Lliure a la República Catalana, amb què es compta omplir la Meridiana de Barcelona. Es presentarà la web d'inscripcions i les instruccions per a apuntar-s'hi, i també es farà públic el disseny de la samarreta que es vendrà per a la manifestació.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el coordinador de mobilització, Josep Sabaté, explicaran més detalls de la mobilització. També hi seran presents Lluís Llach, Sílvia Bel i Albert Sánchez Piñol, que seran els primers d'apuntar-se 'in situ' a la Via Lliure.

Amb la presentació ahir de la llista conjunta per la independència, el focus torna a situar-se damunt la mobilització per a fer possible que l'opció de la independència sigui guanyadora. L'ANC i Òmnium volen que la Meridiana esdevingui una 'onada d'il·lusió col·lectiva' que portarà al Parlament de Catalunya 'el lligam de la construcció d'un nou país i una nova societat, millor i més justa'.

Aquests són els aspectes principals que, ara per ara, se saben sobre la mobilització:

—Començarà a les 17.14. —El recorregut ocuparà una distància aproximada de 5,2 quilòmetres, des del parc de la Ciutadella fins al carrer de Rosselló-Pòrcel. Enguany la Meridiana s'omplirà completament, no únicament el tram central, com passava l'any passat a la Gran Via i a la Diagonal. —La via es dividirà en deu eixos que hauran marcat la campanya de mobilització d'enguany de l'ANC i Òmnium amb vista al 27-S: Equilibri territorial, Diversitat, Solidaritat, Obertura al món, Sostenibilitat, Igualtat, Innovació, Regeneració democràtica, Educació i cultura, Benestar i Justícia social.—Cada eix serà format per uns quants trams. N'hi haurà 135, tants com escons al parlament.—El color inicial de la Via Lliure serà el blanc. Però tots els participants tindran unes fletxes del color de l'eix del qual formaran part.

—Una fletxa gegant recorrerà la Via Lliure per un carril central mentre al voltant s'alçaran les de la gent per a crear una gran onada fins al parlament.—Una vegada la fletxa hagi sobrepassat cada tram, els participants ocuparan tota la via.

—Per acabar, els assistents mostraran el suport a la República Catalana aixecant cadascú la seva fletxa, tots alhora, amb què dotaran de color tota la manifestació.


Men?ame