Francina Armengol serà la nova presidenta de les Illes

  • PSIB, Més i Podem tanquen un pre-acord de governabilitat · Podem es quedarà fora del govern i tindrà la presidència del parlament

VilaWeb
Redacció
17.06.2015 - 18:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pacte d’esquerres al Parlament de les Illes Balears és una realitat i aquesta tarda han confirmat un pre-acord de governabilitat per investir Francina Armengol nova presidenta de les Illes. Podem donarà el seu suport a la socialista però no entrarà al govern. A canvi, es quedarà amb la presidència del parlament. El dirigent de Més Biel Barceló no ha volgut confirmar que entrin a fomar una coalició de govern amb PSIB, atès que encara estan pendents de l’equilibri institucional i de consensuar temes com el finançament o l’organigrama final del govern balear.

Armengol ha explicat davant els mitjans de comunicació que lamenta que Podem no entri finalment el govern, però que entén el seu plantejament. Alberto Jarabo li ha agraït la ‘generositat’ d’acceptar els acords programàtics i es compromet a donar estabilitat al govern malgrat no entrar-hi. Aquesta nit en una reunió del seu Consell Ciutadà Autonòmic decidirà qui ocupa la presidència del parlament. Qui té més opcions é sla número dos, Txelo Huertas.

Més, a l’espera

Biel Barceló ha garantit el seu suport a la investidura d’Armengol però no ha volgut confirmar l’entrada al govern fins que no es tanquin alguns serrells de les negociacions. Demà s’escull la mesa del parlament i el PSIB hi situaria Pilar Costa, i Més, a Joana Aina Campomar. Llavors es tindrà una setmana perquè Francina Armengol sigui investida presidenta. Tot fa indicar que Més disposarà d’àrees importants, entre elles la vice-presidència per Barceló, que tindria importants competències en Turisme. Es preveu que Fina Santiago tingui un rol destacat al govern, però la seva entrada a l’executiu no és segura. També, Miquel Ensenyat, de Més, presidirà el Consell de Mallorca amb un equip de govern integrat pels tres partits i aquest tripartit també es repetirà a Menorca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any