Barcelona en Comú reduirà la pròrroga del contracte de Barcelona amb Telefònica de 12 mesos a 6

  • La formació va signar el 'Compromís de les escales', que ho prohibeix

VilaWeb
Redacció
05.06.2015 - 13:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona en Comú ha emès aquest matí un comunicat en què informa, entre més coses, que renovarà el contracte amb l’empresa Telefònica ben aviat. ‘Mantenint el compromís amb els treballadors de Telefònica, Barcelona en Comú reduirà la relació contractual de l’empresa de telefonia amb l’Ajuntament de Barcelona de 12 a 6 mesos. –diu el text– Es tracta d’un contracte que caduca en els propers dies i no renovar-lo implicaria l’aturada del servei. No obstant, s’ha reduït amb la voluntat i el compromís de revisar-lo per fer complir els drets laborals dels treballadors des del diàleg de BComú amb Telefònica’.

Barcelona en Comú, juntament amb ERC, CUP, Badalona en Comú i més partits, havia signat públicament el Compromís de les Escales. Les formacions signants es comprometen a no fer cap contacte amb l’empresa Telefònica, i fins i tot revocar els actuals, fins que l’empresa no hagi millorat les condicions laborals dels treballadors. Això, ara com ara, no ha passat. De fet, ahir treballadors i empresa es van reunir sense resultat. Fins i tot el Parlament de Catalunya va aprovar ahir el comprimís en votació.

La Maquinista

Per una altra banda, Barcelona en Comú també informa que vol revisar els expedients ‘referents al refinançament del deute de l’Ajuntament de Barcelona, ja que es vol negociar amb els bancs i valorar millors ofertes de finançament’ i també vol ‘estudiar el projecte d’ampliació de la Maquinista, compromís de BComú al programa electoral, per tal de revisar-lo i evitar de posar en perill la futura escola La Maquinista’. Així mateix, ‘revisarà l’expedient per a resoldre l’actual composició de Fira 2000, l’empresa instrumental de la Fira de Barcelona, ja que la negociació de la composició interna l’ha de liderar el nou govern’.

 

Vídeo del compromís dels partits d’esquerra de ‘suspendre, revertir i no renovar’ cap contracte amb Telefònica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any