L’escàndol de Rus esclata al PP a la porta de les eleccions

  • Difonen la conversa del president de la Diputació de València comptant bitllets, fins a 'dos milions de peles' · Creix la pressió perquè presenti la dimissió

VilaWeb
Redacció
02.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A manca de tres setmanes per a les eleccions del 24 de maig i amb unes expectatives de mals resultats electorals, al PP valencià li ha acabat d’esclatar a les mans l’escàndol d’Alfonso Rus, batlle de Xàtiva i president de la Diputació de València, que fa uns quants anys va estar comptant bitllets amb el seu home de confiança, Marcos Benavent, ex-gerent de l’empresa vinculada a la Diputació Imelsa. Ahir la cadena Ser va fer públic l’enregistrament d’aquell moment, una de les principals proves contra Rus en la investigació del cas Imelsa, d’una presumpta trama de comissions, desviament de fons i possible emblanquiment de diners.

Heus ací l’àudio difós:

En la conversa, després d’un dinar, Rus i Benavent compten els diners, que suposadament haurien rebut d’un constructor a canvi d’un concurs arreglat d’uns habitatges de protecció oficial. Palren de ‘posar el solar a concurs’ i de repartir ‘el que sobre’. Rus afegeix que han d’anar amb compte ‘perquè no els maten’.

Dijous Rus, veient a venir la filtració, va dir que els enregistraments estant manipulats. Per Rus, les informacions estan ‘dirigides i molt ben dirigides’ contra ell i ha avisat que li preocuparia que hi hagués ‘foc amic’ perquè ‘seria un harakiri polític’: ‘No meu sinó del partit’.

Creix la pressió perquè presenti la dimissió

Ara caldrà veure com reacciona la direcció del partit, especialment el president Alberto Fabra, que fa pocs dies va amenaçar Rus d’expulsar-lo si ‘posava en qüestió l’honorabilitat del partit fent ús del seu càrrec’. Segons algunes fonts, les últimes hores l’hauria pressionat perquè presentés la dimissió abans de la visita del president espanyol a València, la setmana vinent. Si no renuncia els càrrecs, el partit podria expulsar-lo immediatament.

Rus no plega

Lluny de fer cas, el president de la Diputació de València ha afirmat avui que continuarà endavant i ha confessat que se sent ‘indefens i víctima d’un atac informatiu i polític brutal’ emmarcat en la campanya electoral. En un comunicat, Rus afirma: ‘He estat elegit president provincial per les bases del Partit Popular i president de la diputació pel grup de diputats del PP que van decidir donar-me suport. A tots ells els dec el càrrec i, per tant, amb ells continuaré endavant.’

Afegeix que el seu patrimoni personal és ‘totalment clar, justificat i declarat d’acord amb la legalitat’, com també les institucions que presideix, com l’Ajuntament de Xàtiva i la Diputació de València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any