Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dilluns  27.04.2015  00:04

Autor/s: Felipe Camaña i Jesús Sanjuan

Entrevista a Tomàs Ferrandis

Men?ame
 

Dos dels nostres alumnes més eixerits, Felipe Camaña i Jesús Sanjuan, ambdós de primer d’ESO, llibreta en mà i mòbil preparat, han entrevistat Tomàs Ferrandis Moscardó, professor d’Informàtica de l’IES M. Sanchis Guarner i batle del seu poble natal, Xeresa. Aquesta és la interviu.

En quin centre vas començar els estudis?

A l’escola del meu poble, el Col·legi Públic Sant Antoni de Pàdua; després a l’institut de Tavernes de la Valldigna.

Quina és la teua carrera? Era la que volies estudiar?

No exactament, la vaig triar a última hora i no sé ni com. Crec que per eliminació. Vaig fer Enginyeria Tècnica en informàtica. Però quan la vaig triar tampoc no ho tenia massa clar, segur que també m’hagueren agradat altres coses més. Com a estudiant rendia igualment en ciències com en lletres. No tenia un perfil massa definit. De fet, quan anava a la biblioteca de la universitat per tal d’estudiar Informàtica, acabava llegint poesia.

Estàs content d’estar en aquest centre? Per què?

Sí, perquè l’alumnat no és conflictiu, m’he trobat amb alumnats més complicats. El manteniment de l’institut també és bo, i l’organització del centre és molt eficient per part de l’equip directiu i perquè tots els companys col·laboren en el seu funcionament.

T’hauria agradat més estar en una escola de primària o prefereixes estar a l’institut? Per què?

Quant a la docència, m’agrada més fer classes als Cicles Formatius de Grau Superior, com més adults millor. Per exemple, el primer any que vaig fer classe va ser un dels que més en vaig gaudir; va ser a Ontinyent on impartia classe al Cicle de Grau Superior de Programació.

Després de tants anys de professorat, no t’abelleix canviar?

Sí, però tampoc porte tant de temps, em dedique a la docència des de l’any 2008. Abans treballava en una empresa privada com a informàtic.

I parlant un poc de política, tu vols la independència a Catalunya? Per què?

Jo no sóc català i no ho puc decidir. Però m’agradaria que el poble català poguera triar igual que a Escòcia.

Qui et va dir que et presentares per a batle? Et presentaràs a les pròximes eleccions? Per quin partit et vas presentar per ser batle?

No m’ho va dir ningú, gràcies a Déu! L’any 1999 em vaig presentar per primera vegada com a regidor i l’any 2003, de nou, sense guanyar. Va ser al 2007 quan vam treure majoria absoluta: sis d'onze regidors i al 2011 vam augmentar a 7. El meu partit és el Bloc Nacionalista Valencià, que forma part de la coalició Compromís.

Li dediques moltes hores al teu poble? Per què?

No és una qüestió d’hores. Quan et necessiten o et truquen has d’estar allí.

Què opines de la situació actual d’Espanya? Qui creus que té la culpa?

Tots els Estats, diria jo. També a nivell europeu, tant els del nord com els del sud.