La construcció d’una rotonda d’accés al pont de Sant Vicent, la proposta més votada d’Ontinyent Participa

  • 3.731 veïns han votat en la campanya de participació ciutadana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.03.2015 - 00:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A les dotze de la nit de divendres ha acabat el termini de votació de la campanya ‘Ontinyent Participa‘, amb la qual els veïns d’Ontinyent han pogut prioritzar els projectes a realitzar a càrrec del pressupost municipal, propostes que s’han presentat des de la pròpia ciutadania. La partida destinada a invertir a través d’aquesta campanya és, inicialment, de 375.000 euros, si bé des de l’equip de govern municipal s’ha confirmat que ‘es faran els ajustos pressupostaris preceptius perquè es puga executar la màxima quantitat de projectes possibles al càrrec d’esta partida’.

Segons les dades facilitades des de l’Ajuntament, en total hi ha hagut una participació de 3.731 persones que han votat, de prop de trenta mil que hi tenien dret. Dels deu projectes que havien arribat a la fase final i que podien ser votats, els que han aconseguit més suports han estat la rotonda d’accés al pont de Sant Vicent des de l’avinguda del Tèxtil (amb 1.648 vots), els Camins Escolars Segurs al Col·legi Bonavista (1.378 vots), i la restauració i conservació de la senda dels Enginyers (1.358 vots).

Les set propostes restants, per odre de vots rebuts, han estat la consturcció d’una vorera al camí Vell de l’Estació (1.220); la rehabilitació del solar de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado com a àrea recreativa (1.208); l’eliminació de barreres arquitectòniques a les voreres del barri de Sant Rafel (981); la restauració de la casa Gamellons per a crear-hi un centre d’interpretació ambiental (902); la urbanització de la zona compresa entre el Centre de Salut, AFAO i l’avinguda de Cristòfol Colom (864); l’habilitació d’una àrea recreativa a Fuset (714); i l’adequació de voreres al carrer del Músic Úbeda (497).

‘Ontinyent Participa’ va iniciar-se com a campanya de participació ciutadana el 2014, quan s’hi van presentar més de cent propostes i hi van votar 5.172 persones. En aquesta ocasióm el nombre de propostes presentades i consideradees factibles per l’Oficina Tècnica municipal ha estat de cent catorze.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any