La primera càtedra compartida de les universitats d’Alacant i de València tindrà la seu a Ontinyent

  • Totes dues institucions impartiran també conjuntament un màster d'Enologia a la ciutat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat d’Alacant i la Universitat de València han acordat de crear la Càtedra de la Innovació i la Internacionalització, la primera que gestionaran de manera conjunta, i que tindrà com a seu la ciutat d’Ontinyent. La col·laboració de les dues universitats amb la capital de la Vall d’Albaida com a escenari no es limita a aquesta iniciativa, perquè a més de la càtedra han triat Ontinyent per a impartir un màster d’Enologia.

Els rectors d’ambdues universitats, Esteban Morcillo (UV) i Manuel Palomar (UA) han fet l’anunci oficial d’aquestes dues novetats a la mateixa ciutat d’Ontinyent, on han detallat que la càtedra aplegarà un grup d’investigadors que desenvoluparan un pla per la innovació destinat a enfortir la capital de la comarca com a ‘ciutat intel·ligent’, i alhora servirà per a preparar les auditories biennals que ha de passar en tant que Ciutat de la Ciència i la Innovació. A més, aquests tècnics treballaran en projectes amb què optar a fons europeus. La càtedra tindrà també la col·laboració del sector empresarial local, de l’Ajuntament i de Caixa Ontinyent.

Pel que fa al Màster d’Enologia, els alumnes que s’hi inscriguen podran fer-ho amb la possibilitat d’optar a la titulació corresponent, o bé amb l’opció d’aconseguir simplement un diploma o un certificat atenent diferents continguts i matèries. L’elecció d’Ontinyent per a impartir el màster està relacionada amb la coincidència de tres elements: l’existència de l’extensió universitària, el cultiu tradicional de la vinya, i la presència de cellers.

Els rectors s’han mostrat satisfets per aquest acord  que permet ‘crear un corredor del coneixement entre les universitats públiques valencianes’, en paraules d’Esteban Morcillo. Per la seua banda, Manuel Palomar ha destacat que la càtedra ‘permetrà vertebrar el nord i el sud del País Valencià i intercanviar investigadors d’ambdues universitats’. En la seua intervenció, el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha expressat la seua satisfacció perquè tant la càtedra com el màster ‘ens permeten seguir avançant com a ciutat universitària’ i alhora serveixen per a disposar ‘d’elements diferencials’.

També s’ha pronunciat de manera elogiosa sobre aquests acords el tinent-batle, Joan Gilabert, per a qui representen ‘un pas qualitatiu molt important’ en tant que la càtedra ‘unirà sinergies de suport a la indústria per part de les universitats, l’Ajuntament i Caixa Ontinyent’. Precisament el president de l’entitat d’estalvi, Antonio Carbonell, ha qualificat la càtedra com ‘una oportunitat única per a vertebrar el territori compartint experiències, treball i investigació, cosa que beneficiarà Ontinyent i tota la Vall d’Albaida’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any