Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  20.02.2015  06:00

El folk ret homenatge a Ovidi Montllor

Miquel Gil, Botifarra, Arturo Gaya, Fonoll, entre més, actuen al CAT en l'espectacle 'Ovidi Popular'

Men?ame
 

Els festivals Tradicionàrius i Barnasants s'han unit per a l'espectacle 'Ovidi Popular, vint anys', basat en l'obra d'inspiració popular i tradicional d'Ovidi Montllor. Serà aquest vespre, al C.A.T., en una doble sessió, per a encabir-hi tots els assistents (a les 19.00 i les 22.00). S'hi podran sentir algunes de les veus més emblemàtiques del folk dels Països Catalans que retran homenatge a l'Ovidi, ara que fa vint anys de la seva mort. 

Hi actuaran els músics Miquel Gil, Pep Gimeno 'Botifarra', Toni Torregrossa, Arturo Gaya i Jordi Fàbregas i el rapsode Celdoni Fenoll, que actuen sota la direcció musical de Pau Figueras i Tóbal Rentero. La direcció artística ha anat a càrrec Josep Vicent Frechina.

'Em sembla que dins les meues cançons es troben records de totes les edats i de tot temps', va dir l'Ovidi. Una de les característiques de la seva obra és la tradició musical. Arrelat als orígens, era coneixedor dels mecanismes creatius i expressius de la cultura popular, i els feia servir en la seva música. Creacions artístiques que incorporaven de manera natural els elements de la tradició oral. 'Sense necessitat de discursos programàtics de recuperació o renovació del folklore ni escarafalls a què ens hem anat acostumant', diuen els organitzadors d'aquest espectacle. És així que 'Ovidi Popular' posa l'accent en aquest vessant del seu repertori. 

 

Informació relacionada: 

Any Ovidi Montllor: vint anys de vacances en vint enllaços

Plantar cara a la vida o el poema sense acabar d'Ovidi Montllor

Toti Soler: 'Fa molts anys que no sento ningú amb la força i la valentia de l'Ovidi'