Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.02.2015  21:49

Forcadell a Die Welt: 'El 27-S farem el referèndum que ens neguen'

La presidenta de l'ANC signa un article on es pregunta per què l'estat espanyol no permet una solució política a un conflicte polític

Men?ame
 

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, signa un article al diari alemany Die Welt, en què afirma que les eleccions al parlament català previstes per al dia 27 de setembre seran 'el referèndum que ens neguen' i 'el primer pas per a un nou estat d'Europa si ho vol la majoria'.

A l'article, Forcadell hi explica el procés polític que experimenta Catalunya, que considera únic a Europa. Hi descriu les grans manifestacions independentistes dels darrers anys i hi subratlla el caràcter 'pacífic i democràtic' que les ha guiades.

La presidenta de l'ANC també destaca que el moviment independentista català 'es un moviment inclusiu, on l'origen o la llengua no són determinants, sinó que ho és la voluntat de crear un país socialment just i econòmicament fort'.

També hi recorda el tracte desigual que reben els catalans per part de l'estat espanyol i hi posa d'exemple els atacs a la llengua i a la cultura, el dèficit fiscal, la manca d'inversió en infrastructures i la constant interferència en el govern català.

Finalment, Forcadell es demana per què l'estat espanyol no permet una solució política a un conflicte polític.