La fiscalia demana més de set anys de presó per a la cúpula de Camps

  • Vicente Rambla i Ricardo Costa, acusats de delicte electoral i falsedat documental

VilaWeb
ACN
13.02.2015 - 11:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fiscal del cas Gürtel demana penes de set anys i nou mesos de presó per a la cúpula del PP i de la Generalitat Valenciana quan Francisco Camps era president. Aquesta és la petició de pena que fa per a l’ex-vicepresident del Consell Vicente Rambla, per a l’ex-secretari general del PP valencià Ricardo Costa. També demana la mateixa pena de presó per a l’ex-vice-secretari general del PP valencià entre el 2007 i el 2008, David Serra, i per a l’ex-gerent del partit Cristina Ibáñez.

Anticorrupció processa una vintena d’individus, entre els quals hi ha l’actual diputada del PP, Yolanda García (extresorera del PP), a qui la Fiscalia considera còmplice d’un delicte electoral a les eleccions generals de 2008 i demana 6 mesos de presó.

Anticorrupció considera que ‘amb el propòsit d’obtenir un més gran desplegament en el procés electoral de 2007, com al 2008, els acusats integrats al PP, cadascún amb diferents funcions, varen contractar amb l’empresa Orange Market serveis que varen abonar de manera irregular, part en efectiu i part a través de tercers’. Els pagaments ascendeixen a 1’1 milions d’euros el 2007 i 78.000 euros el 2008.

Entre els processats per delictes electorals hi ha 14 empresaris. Per aquests empresaris, Anticorrupció demana entre tres i sis anys de presó per serveis abonats de manera irregular. Es tracta dels responsables d’Orange Market, Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez, ‘el Bigotis’, i Cándido Herrero.

A més, hi ha constructors com Enrique Ortíz (imputat en altres casos de corrupció com Brugal i plans urbanístics a Alacant), l’expresident dels empresaris alacantins Rafael Martínez o el nebot de l’ex-president de les Corts Valencianes, Vicente Cotino.

Les empreses implicades són Piaf SL, Facsa, Lubasa, Vallalba, Pavimentos Suroeste, CHN Obras i Sedesa.

En el mateix escrit, la fiscalia fa referència a la investigació sobre presumptes delictes fiscals de l’empresa Orange Market entre 2005 i 2008. Els responsables s’enfronten a penes de presó d’entre 7 i 2 anys per aquest concepte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any