Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  06.02.2015  13:39

Lliuren al CGPJ 25.000 signatures de suport a Santiago Vidal

Contra l'expedient sancionador per haver fet una proposta de constitució catalana

Men?ame
 

L'anunci de proposta de sanció contra Santiago Vidal per haver fet una proposta de constitució catalana ha generat nombroses mostres de suport al jutge. Moltes s'han vehiculat a través de la recollida d'adhesions a un manifest (pdf) en què s'exigia que s'arxivés l'expedient disciplinari i es considerava aquesta acció 'una represàlia per la seva contribució pública, al marge de la seva activitat professional i en l'exercici del dret a la llibertat d'expressió, al moviment sobiranista de Catalunya'. Avui els promotors de la iniciativa han envia al Consell General del Poder Judicial 25.000 signatures de suport.

El manifest demanava als membres del CGPJ que creguessin en una societat democràtica 'on cap persona no pot veure's perseguida i sancionada per les seves idees' i, per tant, abandonessin la via de l'expedient disciplinari contra Vidal. Entre els signants del manifest hi havia personalitats destacades de la societat civil, acadèmics i escriptors com ara Quim Torra, Sílvia Bel, Albert Sánchez Piñol, Carme Forcadell, Xavier Sala i Martín o Muriel Casals.

Informació relacionada: 

El poder judicial espanyol prepara l'expulsió de Santiago Vidal