L’Índia celebra un Divali regnat per la bullícia i la brutícia

  • Aquest article forma part de l'acord de col·laboració entre Global Voices i VilaWeb

VilaWeb
Redacció
09.12.2014 - 11:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al Divali, o ‘festa de les llums’, la gent s’empolaina i estrena roba vistosa (freqüentment, la millor que té) i encén llànties i candeles per decorar l’interior i els jardins de les seves llars, a més de resar i dels espurneigs de focs artificials. Aquest esdeveniment resulta molt sorollós i provoca una forta contaminació.

Es van crear una sèrie de mesures preventives com ara una campanya sostinguda contra els focs artificials que proposava un Divali verd més considerat amb la natura i el medi ambient, un intent de reducció de focs d’artifici xinesos, i també la delimitació de les festes amb toc de queda a les 22h, mesures que no han impedit però que els indis s’hagin allunyat de la pólvora més que a l’any 2013. Com a conseqüència, la festivitat va tornar a dificultar la respiració a tot el país.

L’Índia continua discutint des de fa anys sobre les mesures que hauria de prendre per fer les ciutats més importants del país tan atractívoles al turisme com ho són les metròpolis de la Xina. De fet, en aquestes festes l’Índia sí que ha arribat al mateix nivell que les ciutats més concentrades de la Xina, i no gràcies a la seva eficàcia urbana ni a les infraestructures sofisticades, sinó al mateix nivell de contaminació! La contaminació acústica i de l’aire que causa el Divali ha atèsnivells alarmants a l’Índia.

Podeu llegir l’article sencer ací.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any