Ataquen un expert en matèria de transparència a un campus universitari de Mèxic

  • Aquest article forma part de l'acord de col·laboració entre Global Voices i VilaWeb

VilaWeb
Redacció
22.11.2014 - 11:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jurista mexicà Ernesto Villanueva va sobreviure a l’agressió del matí del 20 d’octubre de 2014 mentre conduïa pel campus de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, institució considerada per molts la més important i prestigiosa del país en ensenyaments superiors. El jurista va rebre una descàrrega de tirs a davant de l’edifici de l’Institut d’Investigació Jurídica (IIJ) al campus universitari. 

Ernesto Villanueva (@evillanuevamx) ha dedicat molts anys de la seva carrera a l’estudi dels drets de la informació, de la llibertat d’expressió, de la transparència, així com de la responsabilitat política. Al començament d’aquest 2014, figurava a la llista dels candidats que podrien ocupar un dels càrrecs de comissari de l’Institut Federal d’Accés a la Informació pública i la protecció de dades de Mèxic, institució encarregada de garantir l’accés a la informació.

En un article, publicat recentment a la revista Proceso, el doctor Villanueva va denunciar l’opacitat i moltes més presumptes irregularitats en la designació del director de l’IIJ, en què, presumptament, l’anterior director Diego Valadés també va participar. Nombrosos acadèmics, exercint el seu dret de rèplica, van refusar activament les al·legacions de Villanueva i el van acusar de desacreditar la institució.

Podeu llegir l’article sencer ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any