Rus vol començar l’1 de gener les emissions del nou canal de televisió

  • L'oposició critica que la programació acabi servint per a fer propaganda del PP

VilaWeb
ACN/Redacció
18.11.2014 - 15:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha dit avui que vol que l’1 de gener comenci a emetre el nou canal televisiu que impulsa. Ha explicat que a final d’aquest mes se sabrà quines empreses s’han presentat al concurs públic i començarà la valoració de les ofertes.

Els partits de l’oposició i el comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) critiquen amb duresa la creació d’una televisió de la Diputació de València que el president de la institució, Alfonso Rus, vol fer passar per substitutiu de RTVV. Rafa Xambó, representant de Compromís al consell d’administració RTVV, diu: ‘No es pot permetre que es regalin diners públics a una televisió privada que només vol fer propaganda de les actuacions de la Diputació de València.’

Per una altra banda, el portaveu del PSPV-PSOE a la Diputació de València, José Manuel Orengo, ha dit als mitjans que la televisió naix ‘sota sospita’ i ha criticat que el president de la corporació es presenti ‘com a salvador de la pàtria sis mesos abans de les eleccions’. ‘Ja veureu com la programació és una propaganda d’Alfonso Rus i del PP pagat amb diners de tots els contribuents’, ha advertit. I ha afegit que el seu partit defensa ‘una televisió pública per vertebrar el país’. Ha promès que el PSPV maldaria perquè no comencessin les emissions i que estudia el plec de condicions per veure si ja hi ha cap empresa contractant gent perquè sembla difícil que una televisió arrenqui amb tan poc marge de temps.

A més, el comitè d’empresa de RTVV considera que ‘pot incórrer en diversos supòsits d’il·legalitat’ perquè farà ús del múltiplex de senyal, la xarxa de repetidors i personal de RTVV sense cap contracte.

Rus es defensa

Alfonso Rus diu que el nou canal de televisió oferirà ‘continguts valencians, que parlen de nosaltres’, que no tindrà publicitat per no fer competència a les televisions locals i comarcals i que serà ‘molt oberta, sense cap raó política’. Sobre les crítiques per haver fet una televisió a mida de la Diputació de València, ha reiterat que serà una televisió ‘sense manipulació’ i ha criticat l’oposició assegurant que ‘si ho pensen és perquè ho farien’. Encara ha afegit que ‘qui mana sempre fa més’ i que ‘qui governa sempre surt més’.

Sobre el fet d’obrir a pocs mesos de les eleccions, ha dit que no s’havia pogut fer abans perquè s’havia d’aprovar el pressupost del 2015 per incloure-hi aquesta partida destinada a un canal de televisió. Els continguts de la televisió se centraran en costums i tradicions, folklore, bous al carrer, esports autòctons com la ‘pilota valenciana’ i les previsions meteorològiques, ha dit el president de la Diputació de València. ‘No oferirem Formula 1 ni el València’, ha assenyalat. I ha dit que no sabia si hi hauria cap informatiu.

‘No vaig a la meva, el president Fabra sabia la meva intenció’, ha dit Rus. I ha explicat que la nova televisió tindrà un contracte d’un any, prorrogable sis mesos més, i que contractarà unes trenta persones. La Diputació de València pagarà 3,2 milions d’euros per aquest servei.

‘Serà tan pública que no oferirem ni publicitat’, ha dit. I ha afegit que la Diputació de València no disposa de mitjans tècnics ni d’un múltiplex per oferir un servei de televisió i que haurà de contractar una empresa de televisió que en tingui.

Un possible nom que ha dit Rus per a la nova televisió és ‘La Dipu TV’.

Tancament de Canal 9

Sobre la contradicció de votar a favor del tancament com a diputat del PP a les Corts Valencianes i ara impulsar aquest projecte, Alfonso Rus ha defensat que ell no havia votat pel tancament, sinó ‘contra una televisió de 1.800 persones’. Ha dit que ni ell ni Fabra no volien tancar Canal 9 i ha admès que ‘en el mateix moment sabien que alguna cosa nostra desapareixeria i que moltes persones es quedarien sense feina’. ‘Un mitjà que és nostre i que la gent el veu, agradarà més o menys, però és clar que ens perjudica’, ha admès Alfonso Rus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any