S’ha mort Antoni M. Badia i Margarit, referent de la lingüística catalana

  • Us oferim l'entrevista realitzada l'any 1997 per la revista Ubi Thunnus Fremit de l'Olleria

VilaWeb
Redacció
16.11.2014 - 13:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a la matinada s’ha mort als noranta-quatre anys el filòleg i lingüista Antoni M. Badia i Margarit, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i guardonat fa dos anys amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. Badia i Margarit ha estat una figura decisiva de la lingüística catalana de la segona meitat del segle XX. El funeral per Badia i Margarit es farà demà a les tres de la tarda a l’esglési del Pi de Barcelona.

Antoni Maria Badia i Margarit (Barcelona, 1920) va ser catedràtic de gramàtica històrica de la llengua espanyola i de gramàtica història catalana a la UB, càrrec que ocupà fins a la jubilació. Ha treballat en la recerca en els camps de la lingüística històrica, l’onomàstica, la lingüística estructural, la comparatística i la sociolingüística. Destaca la seva obra ‘Gramàtica catalana’ i la revisió ‘Gramàtica Catalana. Descriptiva, normativa, diatòpica, diastràtica’.

Entrevista

El 12 d’abril de 1997, el professor Antoni M. Badia i Margarit va participar a l’Olleria en un acte organitzat perl col·lectiu l’Olla. Aprofitant la seua estada en aquesta localitat, la revista Ubi Thunnus Fremit va fer-li una entrevista, signada per Julià Engo, que ara reproduïm en pdf.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any