Junqueras i els diputats d’ERC s’inscriuen com a voluntaris del 9-N

  • El líder dels republicans explica a Twitter que 'tot allò que ens pugui acostar a la independència ha de sortir bé'

VilaWeb
ACN
18.10.2014 - 10:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC i cap del grup parlamentari, Oriol Junqueras, i tots els diputats republicans del parlament s’han inscrit com a voluntaris per al procés de participació del 9-N. Tal com avança el diari ‘El Punt Avui’ aquest dissabte i que han confirmat diversos diputats a Twitter, s’han registrat perquè ‘tot allò que ens pugui acostar a la independència ha de sortir bé’, ha justificat Junqueras en un piulet a les xarxes socials.

‘I després, plebiscitàries per fer-la realitat’, segueix. També han tuitejat en aquest mateix sentit la número 2 d’Esquerra, Marta Rovira; o els diputats Agnès Russiñol, Sergi Sabrià, Marta Vilalta, Roger Torrent, Alba Vergés i Marc Sanglas.

‘Tot allò que ens pugui acostar a la independència ha de sortir bé. Per això #jasócvoluntari9N. I després, plebiscitàries per fer-la realitat’, ha escrit Junqueras a Twitter. La seva número 2, Marta Rovira, ha explicat la seva inscripció així: ‘#jasócvoluntari9N perquè vull una demostració de la majoria social per la independència. I després ens caldrà la majoria política per fer-la’.

També han piulat altres diputats republicans. Alba Vergés ha escrit: ‘No deixarem de fer cap pas, per això #jasócvoluntària9N , però sense perdre mai de vista la gent del camí ni la llum de la llibertat’. O Marc Sanglas: ‘Tots els diputats i diputades d’Esquerra ens hem fet voluntaris del #9N. Ajudem que sigui un èxit, i després eleccions i DUI’. En la mateixa línia ha piulat Agnès Russiñol: ‘Jo, i tots els meus companys del grup parlamentari ja som voluntaris del 9N. Apunteu-vos-hi, hem de ser molts! #jasócvoluntari9N’; i Sergi Sabrià: ‘#jasócvoluntari9N i tu? Demostració de força el 9N, majoria a les plebiscitàries i Declaració d’Independència immediata! #AixònohoparaniDéu’.

Les diputades Teresa Vallverdú i Marta Vilalta també s’hi ha sumat. La primera ha escrit ‘perquè tenim la voluntat de fer-ho tot perquè aquest país sigui independent com més aviat millor. Votarem el 9N i després. #jasócvoluntari9N’ i la segona: ‘malgrat els malgrats, i com sempre hem fet: serem al costat del poble, serem poble i #votarem, prò continuem volent votar! #jasócvoluntari9N’, ha conclòs. Els diputats republicans han piulat de forma consecutiva.

Aquest divendres el govern va confirmar a l’ACN que 5.220 persones s’han apuntat ja com a voluntaris per al procés de participació del 9-N cinc hores després d’activar-se el formulari. La Generalitat estima que són necessàries més de 20.000 persones, unes 18.000 per a les 6.000 meses previstes (3 per a cadascuna) i uns 3.000 funcionaris, que, pel seu coneixement i experiència, són els que s’ocuparan que tot el procés es desenvolupi.

Després de la tercera cimera pública, ERC va descartar d’entrada la proposta alternativa a la consulta consensuada i que va formular dimarts públicament el president de la Generalitat, Artur Mas. Havien proposat d’ajornar la consulta per poder entrar al govern per blindar-la.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any