Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  17.09.2014  14:08

Autor/s: ACN

Forcadell: 'Començarem la campanya el dia que el TC suspengui la consulta del 9-N'

L'Assemblea i Òmnium presenten els detalls de la campanya porta a porta

Men?ame
 

L'ANC i Òmnium Cultural es proposen de fer 'la campanya més gran de la història política d'Europa' per promoure el sí-sí en la consulta del 9 de novembre. La presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, ha recordat que cerquen 100.000 voluntaris --ja en tenen 15.000-- per arribar als dos milions i mig de cases que hi ha Catalunya. L'objectiu és que tothom expressi quin país vol, independentment de si defensa la independència o no. De fet, Forcadell ha deixat clar que no s'intentarà convèncer ningú. La campanya començarà el mateix dia que el Tribunal Constitucional suspengui cautelarment el decret de convocatòria de la consulta i s'allargarà fins el 9 de novembre.

'Em sembla que tots els partits han deixat clar que no serà el TC que decideixi si fem o no la consulta', ha dit Forcadell. I ha explicat que, tot i que la campanya casa per casa té previst de començar el 4 d'octubre. Però l'ANC i Òmnium Cultural estan preparats per començar-la el dia que el TC suspengui cautelarment la convocatòria a instàncies del govern espanyol.L'Assemblea i Òmnium Cultural convocaran la ciutadania perquè es manifesti davant les places dels ajuntaments aquella mateixa tarda. 'Hi ha un mandat democràtic, una majoria social i parlamentària i, a partir de divendres, un marc legal. No hi ha cap impediment per a fer la consulta', ha remarcat la presidenta de l'ANC. I ha recordat que avui els quatre grups parlamentaris que van acordar la pregunta i la data de la consulta aprovaran una proposta de resolució perquè tingui 'les màximes garanties democràtiques possibles'. A cadascun dels cent mil voluntaris de la campanya se li assignarà un recorregut perquè dediqui dues hores d'una tarda a visitar catalans que siguin a casa. Un porta-a-porta amb què pretenen arribar a les 2,5 milions d'habitatges que hi ha a Catalunya. 'Volem arribar a cadascuna de les cases de tots els barris, de tots els pobles i ciutats del nostre país per preguntar a la gent com s'imagina el país nou', ha dit el director de la campanya, Oriol Soler.

Durant la visita es farà un qüestionari de tres minuts a les persones que ho acceptin i hom els demanarà que completin la frase següent: 'jo.... sí o sí'. Els punts suspensius serviran perquè tothom escrigui allò que vulgui pensant en el nou país que desitja i seran precisament aquestes frases escrites en un paperet groc que serviran de missatges de campanya per a cartells, lones, marquesines d'autobusos, pòsters, etc. 'El país s'omplirà de groc', ha garantit Soler.

Des de l'estiu la campanya 'Ara és l'Hora' ha recaptat dos milions d'euros, entre aportacions individuals i venda de samarretes. Una xifra que es destinarà al porta-a-porta i als cartells posteriors i també als actes que s'organitzin durant aquestes setmanes. L'ANC ja ha advertit que caldrà ampliar la recaptació per arribar a completar la campanya, tot i que no s'endeutaran per aconseguir-ho.

Informació relacionada:

La guia pràctica dels voluntaris del 9-N

Men?ame