Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  15.09.2014  06:00

L'ANC lliura centenars de milers de signatures de la campanya 'Signa un vot' al parlament

L'entitat crida partits i entitats a constituir una taula per l'estat propi per arribar fins al 9-N

Men?ame
 

El primer acord del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de dissabte s'executarà avui. En exercici del dret de petició, es lliuraran al Parlament de Catalunya centenars de milers de signatures per demanar que es faci la consulta. Segons Jaume Marfany, vice-president de l'ANC, és una manera més de reforçar el procés.

En la primera reunió després de l’Onze de Setembre, l’Assemblea Nacional Catalana va fixar el rumb cap al 9 de novembre. El secretariat nacional de l’entitat va prendre un seguit d’acords, tots centrats a enfortir el moviment favorable a la consulta perquè no hi hagi espai per a recular.

‘Vam convocar tots junts la consulta i només esperem la convocatòria del president i poder fer allò que tots volem: votar i decidir el nostre futur. Esperem que els nostres representants polítics siguin dignes representants del poble i no s’arronsin’, va declarar la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

Segons Marmany, quan s’hagi aprovat la llei de consultes i s’hagi signat la convocatòria, caldrà acabar de bastir la ‘unitat d’acció’ que asseguri la consulta i meni el procés següent de construcció de l’estat independent. Per això l’ANC fa una crida a tots els partits i entitats socials favorables a la consulta a constituir una taula per a l’estat propi.

També es demana als ajuntaments que facin plens extraordinaris de suport a la consulta del 9-N, d’acord amb la proposta de l’Associació de Municipis per la Independència, i es fa una crida a la ciutadania a assistir al plens i donar suport als regidors i batlles. Així mateix, es demana que aquests acords municipals es facin arribar al parlament.