La campanya porta a porta de l’ANC i Òmnium, preguntes i respostes

  • Ara és l'hora activa la cerca de 100.000 voluntaris per a la campanya de cara al 9-N

VilaWeb
Redacció
12.09.2014 - 16:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Ara és l’hora, creada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium, ha posat en marxa una campanya de voluntaris per fer un ‘porta a porta’ a favor de la independència. L’objectiu primer és aplegar uns 100.000 voluntaris: ‘Arribarem a cada casa per escoltar tothom, perquè tothom pugui dir com vol que sigui el país nou.’ Els responsables de la campanya han preparat unes preguntes i respostes per a explicar-ne pedagògicament les característiques. Les podeu llegir a continuació:

Per què 100.000 voluntaris?

Necessitem 100.000 voluntaris per fer el porta a porta més gran que s’ha fet mai a Europa. Arribarem a cada casa per escoltar tothom, perquè tothom pugui dir com vol que sigui el país nou. La teva implicació és imprescindible per aconseguir aquest propòsit gegantí. Només et demanem una tarda de la teva vida per visitar deu llars i escoltar l’opinió i els somnis de tothom.

Es farà porta a porta a tots els municipis?

Sí, el porta a porta ha d’arribar a tothom. A cada casa, a cada persona. Per això necessitem 100.000 voluntaris arreu del país. Només si els aconseguim podrem estendre aquesta acció a tots els municipis de Catalunya.

Què fareu amb les meves dades?

‘Ara és l’hora’ és una campanya unitària amb un objectiu finalista: un país nou amb un Estat propi. Un cop s’hagi aconseguit l’objectiu, aquesta campanya es dissoldrà i les bases de dades seran eliminades. Ara bé, de moment necessitem les teves dades per assegurar que es cobreixen tots els trams, per proposar-te que participis a la campanya com a voluntari i que hi facis aportacions econòmiques per a fer-la possible. Les teves dades no seran mai traspassades a una empresa ni tindran fins mercantils ni partidistes, i en tot moment en podràs demanar la rectificació o l’eliminació.

Puc triar la parella amb qui anar a fer el porta a porta?

Tots els voluntaris aniran en parelles a fer el porta a porta. No estaràs mai sol. Si prefereixes anar acompanyat de la teva parella o algun familiar o amic, ho podràs fer. Només ho has de fer saber al teu coordinador territorial perquè ho tingui en compte en el moment d’assignar-te un recorregut.

Quines preguntes conté l’enquesta que es fa al porta a porta?

Les preguntes de l’enquesta tenen a veure amb el somni de cadascú. No es tracta de convèncer ningú, sinó d’escoltar tothom. Per això les preguntes es refereixen a totes les qüestions relacionades amb la construcció d’un país nou. Volem saber com t’imagines aquest país. Amb només 3 minuts tindràs temps suficient per fer les preguntes i anotar les respostes de cadascú.

Què més puc fer per la campanya?

A més de fer-te voluntari, t’hi pots implicar de moltes maneres. Pots difondre els continguts d’aquest web amb es teus amics i familiars. També pots participar de manera activa en la difusió de continguts a través de les xarxes socials, des dels comptes de campanya al Facebook, al Twitter, al Flickr i a l’Instagram. A més, t’hi pots implicar del tot si, a més de fer-te voluntari fas un donatiu per contribuir a finançar els recursos d’una campanya que es fa sense subvencions i només amb les aportacions transparents de tothom.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any