El Financial Times explica per què Catalunya és ‘un altre país’

  • El diari britànic publica avui un reportatge titulat 'Catalonia: another country', on analitza la situació política i econòmica del país

VilaWeb
Redacció
11.09.2014 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari britànic Financial Times recull avui en un reportatge una anàlisi completa de la situació econòmica i política de Catalunya. El diari titula l’article ‘Catalonia: another country‘ (‘Catalunya, un altre país’) i explica que l’estat espanyol ha de fer front a una ‘implecable’ crisi política on cada cop més persones demanen la independència de Catalunya.

L’article comença relatant el cas d’un cirurgià de Berga que, tot i ser conscient que la seva població encara és part de l’estat espanyol, ell no se’n sent part. Ni ell ni la gran majoria dels 17.000 habitants de la ciutat. També explica que el percepció de molts catalans és que Catalunya s’apropa a un trencament històric amb l’estat espanyol.

A partir d’aquí, el diari britànic relata la situació política a Catalunya i diu que el govern català convocarà un referèndum d’independència el 9 de novembre vinent, una consulta que el govern espanyol ja ha anunciat que farà il·legal. Explica que els activistes catalans, com ara el cirurgià de Berga, opten per fer pressió per votar, encara que això signifiqui desafiar el govern espanyol, el congrés espanyol i el Tribunal Constitucional.

El principal diari de la ‘city’ de Londres també explica que no és estrany que la separació de Catalunya alarmi l’estat espanyol. ‘Perdre la regió suposaria per l’estat espanyol la pèrdua d’una força econòmica motriu i d’una font vital d’ingrés d’impostos.’

Pel que fa a la Diada Nacional de Catalunya, el diari diu que serà una prova crucial del moviment independentista. Explica que centenars de milers de persones ompliran els carrers de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any