Pujol vol comparèixer passada la convocatòria de la consulta

  • Ha enviat una carta a la presidenta del parlament, Núria de Gispert, que li proposarà una data properament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.09.2014 - 16:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En una carta enviada a la presidenta del parlament, Jordi Pujol ha demanat de retardar la compareixença a partir del 22 de setembre. En el text adreçat a De Gispert l’ex-president al·ludeix a ‘no voler interferir en l’agenda d’alt voltatge polític’. Es refereix, per tant, a l’Onze de Setembre, el debat de política general i l’aprovació de la llei de consultes. Aquest matí els set grups del parlament han votat per unanimitat que l’ex-president Jordi Pujol compareixes a la cambra amb caràcter d’urgència.

Pujol considera que una data com ara el 22 de setembre o més tard està ‘suficientment lluny d’una altra data amb forta càrrega política com el 9-N’.

Properament, la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i el president de la comissió d’afers institucionals, Sergi Sabrià (ERC), proposaran a Pujol una data.

En la carta que ha enviat a la presidenta del Parlament, Núria De Gispert, Pujol recorda que no està obligat a comparèixer davant la cambra catalana i que ‘diverses vegades requeriments semblants no han estat atesos’. Però afegeix que hi compareixerà per ‘l’alta consideració’ que té al Parlament. L’ex-president conclou la carta confiant que es prenguin en consideració els seus comentaris.

Avui tots els partits reunits a la comissió d’afers institucionals han debatut sobre la qüestió. En cas que Pujol no comparegui -no hi està obligat- o que les explicacions que doni siguin insuficients per als grups, ERC, ICV-EUiA, CUP, C’s i PPC han anunciat que impulsaran una comissió d’investigació sobre el cas.

Informació relacionada:

El parlament demana a Pujol que comparegui urgentment

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any