Trias crida a participar en la V de la Diada perquè l’envit del 9-N ho exigeix

  • El batlle de Barcelona creu que l'equivocació de Pujol no té pal·liatius · Opina que el desallotjament de Can Vies no afectarà les festes de Sants

VilaWeb
Redacció
18.08.2014 - 22:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Barcelona, Xavier Trias, ha fet una crida a participar en massa en la V de l’Onze de Setembre, perquè l’envit del 9-N ‘exigeix que hi hagi un gran entusiasme’. ‘Que sigui un èxit és important per a la ciutat i el país’, ha dit. El batlle ha assegurat que les obres que hi ha en marxa en alguns dels trams de la V no afectaran l’acte. En relació amb el cas Pujol, Trias ha remarcat que a CDC ‘no hi ha condescendència’ cap a l’ex-president, sinó ‘una actitud dura’ pel que considera ‘un error gravíssim que no té pal·liatius’. Per això, dubta que les querelles presentades per Pujol siguin positives de cara a l’opinió pública.

Trias ha negat que a CDC hi hagi condescendència cap a les irregularitats confesses de l’ex-president Jordi Pujol, perquè ‘tothom des de Convergència ha tingut una posició que fins i tot s’ha titllat de molt dura’, inclosa la seva pròpia, ha dit. Una posició crítica que Trias ha justificat perquè ‘hi ha hagut un error gravíssim per part del president Pujol’.

Sobre l’impacte que pot tenir en l’opinió pública la querella que Pujol ha de presentar dimarts contra la banca andorrana, Trias ha assegurat que ‘té poc valor’ i dubta que sigui positiva, perquè el moment actual està marcat per la confessió, que ha estat una bomba per a molts, ha assegurat.

No obstant això, el batlle de Barcelona ha volgut sortir en defensa de la trajectòria política de Pujol, i ha dit que és lamentable que no es reconegui el que l’ex-president ‘ha fet, durant molts anys, en benefici de Catalunya’. Trias creu, a més, que és probable que Pujol comparegui el 2 de setembre per donar explicacions al parlament, però ha deixat clar que és una decisió personal i també de la cambra catalana.

Crida a la participació multitudinària en la V

El batlle de Barcelona, que ahir a horabaixa va passejar pels carrers guarnits del barri de Gràcia, va fer una crida a participar en massa en l’acte de la V organitzat per la Diada. ‘Que siguin un èxit l’Onze de setembre i la V és molt important per a la ciutat i per Catalunya’, ha dit. Trias creu que l’envit del 9-N demana que hi hagi un gran entusiasme en aquestes mobilitzacions, que confia que seran ‘pacífiques i afectuoses’, sense oblidar la reivindicació, ha remarcat. 

Trias també ha avançat que les obres que afecten algun dels trams de la V no s’aturaran i que no hauran acabat en aquella data, però ha assegurat que no afectaran el desenvolupament de l’acte, perquè és un dia festiu i no hi haurà operaris que hi treballin.

‘Ningú no vol que les festes de Sants vagin malament’

El batlle creu que el desallotjament de Can Vies no afectarà el transcurs de les festes de Sants, que comencen aquest cap de setmana, si bé admet que probablement hi haurà crítiques, xiulades i escridassades durant el pregó. ‘A ningú no li interessa que les festes de Sants vagin malament. A tots ens interessa que vagin bé, inclosos als de Can Vies’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any