17.08.2014 - 06:00
‘L’aliment oficial del Popeye són els espinacs, d’aquí prové el nom d’aquest entrepà que, al mateix temps, recomanem per a dietes lleugeres.’ Ho explica Jaume Urgellés al llibre ‘Entrepans i tastets‘ (Cossetània).
Ingredients:
pa recomanat:
de sègol amb musli (vegeu el receptari annex de pans)
formatge cremós amb cebollí
espinacs frescos
formatge feta
vinagreta caramel·litzada de balsàmic de Mòdena
Per a la vinagreta:
oli d’oliva
vinagre balsàmic de Mòdena
sal
mel
una mica de mostassa
Elaboració:
En primer lloc, agafeu 50 g aproximadament de mel amb un rajolí d’aigua i poseu-lo en un cassó al foc. Desfeu-ho suaument i deixeu que agafi color. Afegiu-hi el vinagre de Mòdena (100 g aproximadament). Diluï-ho bé i afegiu-hi l’oli d’oliva (una part d’oli per dues de vinagre caramel·litzat), incorporeu-hi un punt de mostassa i rectifiqueu-ho de sal.
Per a la preparació del cremós de cebollí:
Heu de disposar d’un formatge suau i cremós per untar. Piqueu cebollí fresc i barregeu-lo amb el formatge.
Apunts:
Untem les 2 llesques de pa escollit amb el cremós de cebollí. Escampem els espinacs frescos nets i escorreguts. Hi afegim per damunt daus de formatge feta. Finalment, ho amanim amb la vinagreta caramel·litzada de balsàmic de Mòdena.