La nova web de cultura popular de l’Ajuntament de Barcelona al ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2014 del programa estrena noves seccions estiuenques i parla de la nova web de cultura popular de l’Ajuntament de Barcelona

VilaWeb
Redacció
02.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En aquest programa d’agost estrenem fórmula estiuenca en que inclourem un petit concert a la part final dedicat a un compositor concret o, com en el cas d’avui, recordarem algun enregistrament discogràfic realitzat en els darrers mesos. També sentirem un reportatge de l’Amadeu Carbó, que va ser a l’acte de presentació de la nova web de Cultura Popular de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte es va fer el 23 de juliol passat al Palau de la Virreina i hi van participar Jaume Ciurana, Tinent d’Alcalde i Regidor de Cultura, Carles Sala, Director de Barcelona Capital i de Francesc Fabregat, director de Cultura Popular de l’ICUB.

I en les seccions habituals no hi faltarà la crònica castellera d’en Carles Esteve: ‘Cap de setmana de tripletes‘ en referència a la diada viscuda el passat diumenge a Vilallonga del Camp. A ‘Dites i refranys’ en Víctor Pàmies parlarà d’aquella que diu ‘Qui canta a la taula i xiula al llit, no té el seny gaire eixerit‘ i en Gustau Molas ens explicarà un altre dels seus ‘Secrets de l’Etnològic’: ‘L’exvot‘. Jesús Ventura, a ‘Clàssics de cobla’, ens presentarà ‘Davant la Verge‘, una de les sardanes més emblemàtiques del mestre Morera. Finalment, un nou episodi de ‘Les cases de la festa‘ ens farà conèixer el Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu.

En el Mini-concert d’estiu recordarem el treball discogràfic de la Cobla Mediterrània ‘Recordant El Dorado’, realitzat fa un parell d’anys amb la col·laboració de la cantant i actriu Mercè Martínez. D’aquest disc n’escoltarem quatre obres: el preludi de l’òpera ‘La dona d’aigua’ de Cassià Casademont, el cuplet ‘La Paula té unes mitges’ d’Enric Morera, el fox-trot ‘Crits’ de Lluís Puiggener i la sardana ‘El portfolio de El Dorado’ d’Albert Cotó.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any