Jaume Sastre representarà les Illes a l’aplec del Pi de les Tres Branques

  • Pel Principat hi haurà Roger Buch i pel País Valencià, David Garrido

VilaWeb
Redacció
16.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jaume Sastre, que va fer una vaga de fam de quaranta dies en defensa d’una educació digna en català a les Balears, serà el representant de les Illes a l’aplec del Pi de les Tres Branques. És costum que hi hagi representants de tot el territori en aquesta convocatòria anual de l’independentisme a Campllong (Castellar del Riu, Berguedà), que compta amb un programa ple d’activitats i de reivindicació. Enguany també hi haurà David Garrido, historiador valencià que publica la biografia ‘Ramon Berenguer IV’, ara que fa nou-cents anys que va néixer; i Roger Buch, politòleg i professor, que ha escrit ‘Asfixiant la llengua’, una crònica dels atacs a la llengua catalana. També hi serà presenta l’Assemblea Nacional Catalana, amb la participació de Jaume Marfany.


Sastre va acabar la vaga de fam sense haver aconseguit el propòsit principal: que el govern de José Ramón Bauzá acceptés de dialogar amb la comunitat educativa, en peu de guerra des del principi de curs pel polèmic decret de trilingüisme que margina el català a les aules. 

Durant la vaga de fam, Jaume Sastre va aconseguir el suport de molta gent, que condemnà l’actitud de Bauzá, obstinat a desatendre la proposta de diàleg reclamada per la comunitat educativa.

L’atac al Pi de les Tres Branques

El Pi de les Tres Branques, símbol de la unitat dels Països Catalans, va aparèixer el dia 13 de maig amb una branca serrada, tombada a terra i enmig de la carretera d’accés.

Jacint Verdaguer va fer popular aquest pi de tres besses amb el poema ‘Lo pi de les tres branques’, en què es descriu el rei Jaume I estirat als peus de l’arbre somniant que serà rei de l’Aragó, el Principat de Catalunya, el Regne de València i Mallorca. Cada tercer diumenge de juliol se celebra l’aplec independentista al voltant del pi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any