Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.07.2014  06:00

La independència de Catalunya beneficiarà econòmicament Espanya, segons el CCN

El Cercle Català de Negocis ha presentat un extens estudi sobre les conseqüències econòmiques a Catalunya i a Espanya

Men?ame
 

La independència de Catalunya podria ésser un revulsiu per a la reactivació econòmica d'Espanya si el govern espanyol canviés el seu model econòmic i el basés en la reindustrialització i l'exportació. Aquesta és la principal conclusió d'un extens estudi de més de 140 pàgines que ha presentat el Cercle Català de Negocis (CCN), i que avala que la independència de Catalunya serà favorable econòmicament per a Espanya. I hi posa dades concretes: el nou model econòmic hi generaria un creixement de dos punts addicionals al PIB i la creació de 960.000 nous llocs de feina en quatre anys.

Basant-se en una gran quantitat de documentació econòmica, el CCN exposa que l'actual situació econòmica a l'estat espanyol és insostenible i mentre es mantingui la recuperació econòmica serà molt més lenta que no es poden permetre Catalunya i Espanya.

L'escenari que es presenta és de benefici mutu: la independència permet a Catalunya de centrar-se en el propi model productiu i a Espanya d'explotar totes les potencialitats del seu model econòmic, radicalment diferent del català. El CCN insta Espanya a reindustrialitzar-se i a focalitzar-se en l'exportació a Llatinoamèrica, els països àrabs, la zona LATAM i els emergents.

La presentació s'ha fet al matí a la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Barcelona, a càrrec d'Albert Macià, responsable del grup d'estudis del CCN, i d'Albert Pont, president de l'entitat.