Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  06.07.2014  06:00

El documental 'Melting pot' fusiona els castellers i els govindes indis

El reportatge, que es pre-estrena avui a Barcelona, retrata la visita dels Borinots de Sants a Mumbai l'agost passat

Men?ame
 

Els govindes són les torres humanes que s’alcen, seguint la tradició hinduista, per commemorar el naixement del déu Krishna durant un dels festivals més populars de l’Índia: el Gokulashtami. Ja fa anys que s'impulsen iniciatives per a posar en relació aquesta tradició índia amb la dels castellers, amb visites de colles ací i allà. Els Castellers de Sants, per exemple, van ser a Mumbai i Thane l’agost passat i n'ha sortit un documental, 'Melting pot', que es presenta avui a Barcelona.

Dirigit per la documentalista Marta Saleta, 'Melting pot. Castellers indis, govindes catalans' pretén deixar constància d’aquella experiència d’intercanvi cultural i d'encontre entre dues cultures a partir de com viuen la tasca en equip, la comunitat, la tradició, la superació, el triomf, la derrota i l’esforç. El títol fa referència al concepte de gresol de cultures i alhora a l'objectiu final dels govindes, que és trencar una olla plena de llet i espècies: el handi.

Per a finançar el documental, els Borinots de Sants van engegar una campanya de micromecenatge que en poc més de deu dies va assolir l’objectiu econòmic que s’havia plantejat. Un any després de la visita, avui es presenta el documental en una doble pre-estrena al CaixaFòrum de Barcelona (a les 18.30 i a les 20.00).

Cal recordar que Ram Devineni, de l'Índia, i Cano Rojas, de Xile, ja van fer el 2011 un documental sobre castellers i govindes amb el títol de 'The Human Tower'.